Serie Borgen; spanning en sensatie in Kopenhagen

Serie Borgen; spanning en sensatie in Kopenhagen

Ben je op zoek naar een nieuwe serie of heb je een dag niets te doen? Mijn tip: kijk Borgen. Borgen is een Deense politieke serie vol drama en spanning. Bij het woord ‘politiek’ denk je misschien niet meteen aan ‘leuk’ of ‘spannend’. Maar geloof me, de Deense scenarioschrijver Adam Price weet deze woorden maar al te goed met elkaar te combineren.

Het draait bij Borgen allemaal om de sterke, leidinggevende politica Birgitte Nyborg. Een vrouw die zich volledig richt op haar carrière. Maar daarnaast ook tijd probeert vrij te houden voor haar man en twee kinderen. Wanneer ze minister-president wordt, verandert haar leven langzaamaan meer en meer. Ze moet moeilijke keuzes maken en heeft constant te maken met conflicten op het werk én thuis. Toch weet ze hiermee om te gaan en ook nog eens met veel klasse.

Het is duidelijk dat de geëmancipeerde vrouw centraal staat in deze serie. Niet alleen Nyborg vecht voor haar carrière, ook Katrine Fønsmark is een belangrijk personage in de serie Borgen. Deze ambitieuze journaliste weet werkelijk álles over politiek. Ze volgt de beslissingen, conflicten en drama’s in het regeringscentrum op de voet. Daarnaast moet ze ook nog eens dealen met haar gevoelens voor Kasper Juul, de spindoctor van Nyborg.

Twee sterke vrouwen, zakelijke fashionable outfits, politieke conflicten en liefdesdrama’s. Borgen is een serie waaraan je al snel verslaafd raakt en die je eigen ambities alleen nog maar groter maakt. Want stiekem droomt iedere vrouw ervan net zo’n succesvolle carrière als Nyborg en Fønsmark te hebben…

Het tweede seizoen van Borgen is sinds 5 september elke donderdag te zien om 23.00 uur op NED 2. De drie seizoenen zijn ook op dvd te verkrijgen.