Tomatofest Amsterdam

Tomatofest Amsterdam

De meeste mensen kennen de beelden wel van de tomaten gooiende Spanjaarden in de smalle straatjes van Buñol tijdens La Tomatina.
Dit jaar kun ook jij je mengen in het tomaten gooien, want op zondag 14 september is er een tomatengevecht op de dam: Tomatofest Amsterdam. Dit tomatengevecht is niet zonder rede, maar tegen de Russische boycot. Het wordt georganiseerd door vier jonge ondernemers uit Amsterdam. Zij hebben toestemming gekregen van de gemeente om een uur lang met tomaten te gooien. Niet iedereen kan meedoen want er is maar plaats voor 2.ooo deelnemers. Door mee te doen steun je de Nederlandse gedupeerde telers die getroffen zijn door de boycot.

Mede-organisator Joep Verbunt vertelde het volgende : ‘Wij willen de gedupeerde telers steunen door aandacht te vragen voor hun situatie en hun tomaten af te nemen voor een goede prijs. Het gaat hier alleen om voor consumptie afgekeurde tomaten, die we inkopen tegen de marktconforme prijs van voor de boycot. Om verspilling te voorkomen wordt het pulp dat na het gevecht overblijft naar een vergister gebracht. Hierna wordt het samen met mest in een biogasinstallatie omgezet tot groene energie. Wat vervolgens overblijft zal worden gebruikt om het land organisch te bemesten.’

Voor slecht € 15,00 kun jij meedoen! Ik bedoel dat is niet echt veel en je hoeft niet eens een ticket naar Spanje te kopen om met tomaten te gooien. Van het geld worden natuurlijk tomaten gekocht ( 10.000 kilo/ 120.000 stuks) en overige kosten van de manifestatie.

Wil jij het Tomatofest Amsterdam niet missen je kunt je inschrijven op www.tomatofest.nl.

Wist je dat tomaten goed zijn voor :

  • Het reinigen van je huid;
  • Het verkleinen van grote poriën;
  • Bestrijden van mee-eters en puisten;
  • Tegengaan van vettige huid;
  • De verbrande huid;
  • Een doffe huis, brengt een mooie glans aan op je gezicht;
  • Droog haar en droge hoofdhuid, brengt glans en verlicht jeuk op je hoofdhuid.