Zo blijft je zakje sla langer goed in de koelkast

Zo blijft je zakje sla langer goed in de koelkast

Wanneer je huishouden bestaat uit één of twee personen , zul je vaker eten overhouden. Ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien en bewaar daarom veel in de koelkast of de vriezer. Het is alleen niet te voorkomen dat er regelmatig toch eten wordt weggegooid.

Een zak sla is zo’n product dat ik altijd overhoud en bewaar in de koelkast. De volgende dag of hooguit de dag erna beginnen er onsmakelijke bruine randjes te ontstaan en de sla droogt uit. Sla belandt vaak toch (onnodig?) in de prullenbak.

Toch is er een manier om je zakje sla langer te kunnen bewaren in de koelkast, zonder dat de blaadjes uitdrogen of bruin worden: stop een nat keukenpapiertje in de zak sla. Zorg dat je de zak sluit mét zuurstof erin en bewaar het in de koelkast. De sla is nu na twee dagen nog steeds eetbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>