Zo leid je stranddieven om de tuin

Zo leid je stranddieven om de tuin

Met dit mooie weer trekken we massaal naar de stranden, zwembaden en binnenmeren. Lekker ontspannen en wanneer het te warm wordt eens heerlijk afkoelen in het water. Je spullen onbeheerd achterlaten is niet prettig, maar we nemen vaak toch dat risico. We weten allemaal dat we beter geen waardevolle spullen naar het strand mee kunnen nemen, maar wie kan er nu niet zonder zijn telefoon?

Pakje drinkenWil je het risico dat je spullen worden meegenomen wel nemen, maar verkleinen, dan is deze tip wellicht iets voor jou: pak een pakje drinken en knip voorzichtig de bovenkant open. Maak het pakje helemaal leeg en schoon. Nu kun je je telefoon of je geld erin stoppen en hem weer dichtklappen. Wie steelt er nou een pakje drinken? Je kunt je waardevolle spullen ook bijvoorbeeld in een lunchbox stoppen. Sommige mensen verstoppen hun spullen zelfs door ze in te graven in het zand er vervolgens de handdoek op te leggen. Als je een heel goed geheugen hebt en nooit iets vergeet zou je dit natuurlijk ook kunnen overwegen, maar voor mij is dit geen optie!
Met een brandend zonnetje op je bolletje is het een genot om een uiltje te knappen, maar let op: voor dieven ben je nu een eenvoudige prooi! Zorg dat je spullen dus niet makkelijk te pakken zijn en gebruik je tas desnoods als hoofdkussen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Het beste kun je natuurlijk beter helemaal geen waardevolle spullen meenemen. Een dag zonder je telefoon overleef je toch wel? Geld heb je nodig, maar neem contacten mee en laat je pasjes thuis.