10 meest sprookjesachtige plekken op aarde

Ongelooflijk mooie plekken bestaan echt, niet alleen in sprookjes en films! Ook in de echte wereld hebben wij een aantal oogverblindend mooie en bijzondere omgevingen. De tien meest sprookjesachtige plekken op aarde hebben we voor jullie op een rijtje gezet, gespot op Buzzfeed.com. Je moet ze zien om het te geloven!

1: Wisteria Tunnel

Wisteria Tunnel ligt in de Kawachi Fuji Gardens in Kitakyushu, Japan. Prachtige gebloemde bomen hangen sprookjesachtig over het gaas die de tunnel in stand houdt. De mooie rijen kleuren geven een spectaculair effect om in weg te dromen.

2: Cinque Terre, Italië

De Cinque Terre maakt deel uit van het kustgebied in de Liguria regio van Italië, oftewel de bloemenrivièra. De terrasjes langs het ruige landschap met het prachtige uitzicht is een trekpleister voor toeristen.

 

3: Hotel La Montaña Mágica

Hotel La Montaña Mágica, wat Magic Mountain hotel betekent, is precies wat de naam al zegt: een hotel in de vorm en het uiterlijk van een berg dat water vanuit de top als een waterval naar beneden laat stromen. Hotel La Montaña Mágica is te vinden in Huilo Huilo, een privé natuur reservaat in de Los Rios regio van Chili.

4: Crooked Forest

Dit bizarre, spookachtige bos genaamd Crooked Forest is te vinden in het buitengebied van Nowe Czarnowo, West Pomerania, Polen. In het Crooked Forest zijn ongeveer 400 pijnbomen te vinden die in 1939 geplant werden. Van een afstandje lijkt het een bos als ieder ander bos, totdat je het betreedt. Daar staat je een mysterieuze verrassing te wachten. Elke boom is nagenoeg met dezelfde bochtige stam uitgerust. Tot op de dag van vandaag is het een raadsel hoe Crooked Forest op deze wijze tot stand is gekomen.

5: Tunnel of Love

Gigantisch bomen omringen deze oude treintunnel, gelegen in Kleven, Oekraïne. The Tunnel of Love dankt zijn naam aan de vele stelletjes die deze romantische plek bezoeken. Daar kunnen wij ze geen ongelijk in geven.

6: Blue Lagoon hot springs

In IJsland is de Blue Lagoon hot springs te vinden. Deze hot springs zijn door mensen gemaakt, maar worden op een natuurlijk wijze verhit door vulkanische activiteit op het eiland. Het is een echte aanrader om in de winter de Blue Lagoon hot springs te bezoeken. Het is werkelijk een schitterend plaatje wanneer de omgeving bedekt is onder een dikke laag sneeuw en je lekker in de nog steeds aangenaam hete bronnen kunt baden. Het is al een genot om naar te kijken!

7: Ice Canyon

In Groenland vinden we de Ice Canyons die ontstonden door smeltwater. De Ice Canyons zijn maar liefst 45 meter diep.

8: Ball’s Pyramid

Ball’s Pyramid is ’s werelds hoogste rotspartij in de oceaan. Ball’s Pyramid bestaat uit vulkanische overblijfselen van een schildvulkaan die ongeveer 7 miljoen jaar geleden werd gevormd. De rotsformatie is zo’n 562 meter hoog en ligt in het zuidoosten van Lord Howe Island in de Pacifische Ociaan.

9: The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het rif is gelegen in de Coral Sea vlakbij de kust van Queensland, Australië. The Great Barrier Reef is zo groot dat het zelfs in de ruimte te zien is. Deze prachtige onder water wereld is een geliefde plek voor duikers en toeristen, maar kijk uit voor de vele haaien die hier leven..

10: Plitvice Lakes National Park

Plitvice Lakes National Park is het oudste National Park in zuidoost Europa en het grootste park in Kroatië. In dit schitterende park barst het van dromerige watervallen, prachtige lagunes gelegen in een sprookjesachtig groene omgeving. Zucht..