De 10 meest bijzondere hotels ter wereld

Wil jij geen standaard overnachting in een hotel? Lees dan nu snel verder, want saai en gewoon zijn deze hotels zeker niet. Dit zijn de 10 meest bijzondere hotels ter wereld, samengesteld door reishonger en Traveloo.

1. Hotel & Igloo Village Kakslauttanen, Lapland

In het hoge noorden van Lapland, verstopt in de bossen, ligt dit hotel. De sterrenhemel en het noorderlicht bekijken vanuit je bed, hoe bijzonder is dat? Maar wil je het nog gekker maken, dan kun je in een echte iglo logeren.

2. Magic Mountain Lodge, Chili

Het lijkt op een echte vulkaan, maar natuurlijk is dat niet zo. Het is een kunstmatige vulkaan, bedekt met mos en planten. Om de ingang te bereiken moet je over een hangbrug, terwijl uit de krater het water naar beneden stroomt.

3. The Giraffe Manor, Kenia

Een exclusief hotel net buiten het centrum van Nairobi. Dit hotel was vroeger een opvanghuis voor de Rothschild Giraffe. Deze giraffen zijn nog steeds aanwezig op het landgoed, en ze zijn erg nieuwsgierig. Bij een bezoek zul je ze dan ook zeker regelmatig tegenkomen.

4. Hang Nga Hotel, Vietnam

In de bergen van Dalat ligt dit vreemde hotel. De inwoners zelf noemen het hotel ook “het gekke huis”. Het hotel is erg eenvoudig, maar je moet toch ooit in “het gekste huis van de wereld” hebben gelogeerd!

5. Bushmen Lodge, Zuid Afrika

In het midden van Kagga Kamma Private Game Reserve kun je logeren in een unieke grotwoning. Deze Reserve ligt in de wildernis, in het zuidelijke gedeelte van de Cederbergen, ongeveer drie uur rijden van Kaapstad.

6. Hotel Costa Verde, Costa Rica

Wil jij logeren in een gecrasht vliegtuig? Dit kan in het Manuel Antonio National Park van Costa Rica in een hotel genaamd Costa Verde. Het is omgetoverd tot een prachtig luxe vliegtuig met een prachtig uitzicht op het tropische regenwoud.

7. Poseidon Undersea Resort, Fiji

Het Poseidon Undersea Resort op Fiji is het grootste onderwaterhotel van de wereld. Het is een zeer luxe hotel waar je lekker verwend wordt.  Maar dat is niet wat dit hotel zo uniek maakt. Je waant jezelf in een onderwaterwereld, waar de meest prachtige vissen om je heen zwemmen.

8. Songjiang Shimao Resort, Shanghai

Dit hotel moet nog gebouwd worden in een oude steengroeve. De ontwerpen zijn al goedgekeurd en als het goed is zal de bouw van het Songjiang Shimao Resort in Shanghai in 2017 zijn afgerond. Is het geen plaatje?

9. Palacio de Sal, Bolivia

Dit hotel is helemaal gemaakt van zout; de muren, plafond en de vloeren. Zelfs een groot gedeelte van het meubilair en het decor van dit unieke hotel in Bolivia is gemaakt van zout. Dit maakt het Palacia de Sal het eerste hotel gemaakt van zout.

10. Can Sleep, Lake Standerborg, Denemarken

Ben jij ook helemaal gek van bier? Eén maand per jaar kun je bij Lake Skanderborg slapen in een bierblik. Tijdens het Skanderborg Music Festival in Augustus kun je in één van de 121 gigantische Royal Unibrew bierblikken de nacht spenderen in een ‘Can Sleep Hotel’ in Denemarken.