De tien beste vakantieveiling sites

Vakantieveilingen.nl kennen we bijna allemaal wel. Het is zo’n verslavende website en het geeft mij echt een kik wanneer ik weer eens iets voor weinig geld heb weten te winnen.
Ja, zo voelt het voor mij; als een overwinning. Dat is denk ik ook de kracht van deze vakantieveiling website. Dit gevoel heeft mij dan ook geïnspireerd om een ‘de tien..’ te schrijven over soortelijke vakantieveiling websites. Helaas kwam ik tijdens mijn zoektocht ook verdacht vaak Tros Radar, Kassa en klacht.nl/vakantieveilingen tegen.. Let dus goed op wat je doet en laat je niet te veel meeslepen tijdens de veilingen!

Vakantieveilingen.nl is niet de enige site waar er vakanties worden geveild onder de consumenten. We hebben de tien grootste vakantieveiling websites op een rijtje gezet.

1. Vakantieveilingen

Hierop kun je biedingen uitbrengen op vakanties, maar ook op andere uitjes. Denk hierbij aan concerten, etentjes, evenementen en pretparken. Dit is de grootste en bekendste veiling website van deze top tien.

2. Hotelkamerveiling.nl

Op deze website worden echter geen volledige vakanties geveild, enkel de hotelkamers.

3. Ticketveiling.nl

Deze website is vergelijkbaar met vakantieveilingen.nl. Het is niet zo dat je alleen op vliegtickets, treintickets of bustickets kunt bieden, maar je kunt kiezen uit een aantal categorieën. Zo worden er onder meer etentjes geveild, volledig uitgeruste vakanties, maar ook dvd’s en andere spullen.

4. Prijsbieden.nl/veilingen

Hier worden wel enkel vakanties geveild.

5. D-reizenveiling.nl

Op d-reizenveiling.nl/veilingen kun je zelfs meedoen aan veilingen, vergelijkbaar met vakantieveilingen.nl. Ook zij bieden meer aan dan alleen vakanties, wat je misschien in eerste instantie niet zou denken van een reisorganisatie.

6. Reisa.nl/vakantieveilingen/aanbod

Dit is een erg handige overzicht site, die alle vakantieveilingen sites met elkaar vergelijkt.

7. Veiling.vakantiestunt.nl

Een handige, overzichtelijke website waar je wel maar uit een beperkt aantal landen kunt kiezen.

8. Uitjesveiling.nl

Deze website heeft een wat amateuristisch karakter, maar je kunt er bieden op leuke uitjes in Nederland. Ze bieden ook vakanties aan, maar enkel in eigen land. Ook is het aanbod per categorie niet erg groot.

9. Veilingkans.nl

Een leuke website, vooral gericht op andere uitjes dan vakanties. De vakanties die erop staan betreffen vakanties in het binnenland. Ook hier is het aanbod niet groot.

10. veilingvoorechtevrouwen.nl/categorie/reizen

Dit is zo te zien een veiling site in opkomst. Het lijkt een erg leuke site te worden met veel potentie en leuke categorieën, helemaal gericht op vrouwen. Ze veilen onder andere ook woonartikelen, cosmetica en kleding. Er is ook een categorie reizen in opgenomen, maar daar staat nog geen veiling onder.

Conclusie: het komt erop neer dat er maar bar weinig aanbod is op het gebied van vakantieveilingen en dat terwijl vakantieveilingen.nl zo immens populair is. Dit was toch wel opvallend, want je zou zeggen dat ondernemers hier toch wel goud zouden ruiken. Eigenlijk waren er maar drie sites die een groot aanbod hadden en dat zijn de eerste drie in deze top 10.

Wellicht k had de titel beter kunnen veranderen in ‘De tien minst slechte vakantieveiling sites’..

1 comment

  1. ReplyDorine

    Volgens mij ligt het er ook aan of bedrijven er nog iets aan verdienen. Als je soms ziet voor hoe weinig bepaalde veilingen eruit gaan dat kan nooit goed gaan. Ook nog eens als een veilingsite hier geld van inhoudt.

    Ikzelf vind die nieuwe website veilingkans.nl erg leuk. Het aanbod wordt steeds meer en toevallig in mijn provincie Zeeland genoeg te doen. (zal best per provincie verschillen) Soms staat er een startbod bij maar bij andere veilingsites gaan ze meestal voor nog hoger weg. Nu kan je nog net zoals in het begin bij VV voor heel weinig een leuk uitje hebben omdat ze nieuw zijn 😉 Nu moet je er dus bij zijn. Leuk vind ik ook het uitnodigen van vriendjes via je Facebook :) Krijg ik geld als zij een veiling winnen haha das dan wel weer leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>