De tien meest gesproken talen ter wereld

Tijdens je vakantie of stedentrip in het buitenland is het handig als je jezelf verstaanbaar kunt maken. Tegenwoordig spreken veel mensen meerdere talen en zijn er veel taalcursussen die op verschillende manieren te volgen zijn. Ik zou ook heel graag Spaans willen leren, omdat ik het een mooie taal vind. Dit is één van de redenen dat mensen een nieuwe taal leren, maar werk, studie, hobby, liefde of interesses zijn ook redenen dat mensen zich verdiepen in een andere taal. Een bepaalde taal kun je in verschillende landen tegen komen. Maar wat zijn nu de meest gesproken talen? Hieronder de top 10 meest gesproken talen ter wereld:

1. Mandarijn/ Chinees

Maar liefs 1 miljard 365 miljoen mensen spreken Mandarijn. Er zijn verschillende dialecten in deze taal.

2. Spaans

Spaans is een Romaanse taal, ontstaan in de negende eeuw. 329 miljoen mensen spreken Spaans als moedertaal. 170 miljoen mensen spreken Spaans als tweede taal.

3. Engels

Naast de 309-400 miljoen mensen die Engels als moedertaal hebben zijn er nog 500 miljoen tot 1,8 miljard mensen die Engels als tweede taal spreken. Engels is een West-Germaanse taal die is ontstaan in het nu Groot-Brittannië.

4. Arabische taal

In de Arabische taal zijn er vier verschillende dialecten die worden gesproken door zo’n 206 tot 422 miljoen mensen.

5. Hindi

“Manak Hindi is de bekendere benoeming van deze taal. 181  miljoen mensen spreken tegenwoordig Hindi, een van de twee nationale officiële talen van India.

6. Portugese taal

Portugees is een Romeense taal die door 178 miljoen mensen ter wereld wordt gesproken.

7. Bengali

Bengali is een oostelijke Indo-Arische taal die wordt gesproken door 173 miljoen mensen in 13 verschillende landen.

8. Russische taal

Ter wereld wordt de Russische taal gesproken door 146 miljoen mensen. Ja, die klanken kennen we goed van de all –inclusieve buffetten tijdens onze vakantie. Russisch is een Slavische taal.

9. Japans

De Japanse taal wordt door ongeveer 128 miljoen mensen ter wereld gesproken. Een andere benaming voor de Japanse taal is Japans-Riukiuaans taal. Het is een taal die is afgeleid van Proto-Japans

10. Duits

De Duitse taal wordt gesproken door ongeveer 96 miljoen mensen. Het is een West-Germaanse taal, die verwant is aan het Engels en Nederlands.