De tien populairste vakantiebestemmingen 2013

De alom bekende Lonely Planet reisgids brengt elk jaar een artikel uit waarin zij voorspellen welke bestemmingen dit jaar weer populair zijn onder de vakantiegangers/ backpackers. Lonely Planet zal je niet snel sturen naar overvolle boulevards, maar richt zich vooral op de onbekende, onontdekte bestemmingen of landen en plaatsen die in opkomst zijn. In deze gids vind je bijzondere plekken met cultuur en echt, echt goed eten.

Hieronder hebben we de top tien populairste vakantiebestemmingen van Lonely Planet op een rijtje gezet. Ik kan je nu al zeggen dat de vakantiebestemmingen die vorig jaar populair waren – zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije – ook in 2013 weer zeer in trek zijn bij het grote publiek.

1. Sri Lanka

2. Montenegro

3. Zuid-Korea

4. Ecuador

5. Slowakije

6. Salomseilanden

7. IJsland

8. Turkije

9. Dominicaanse Republiek

10. Madagascar

Eerlijk gezegd vind ik dit persoonlijk een verrassend lijstje. Veel van deze landen kun je niet bij een D-reizen of Corendon boeken. Toch eens verder kijken dan je neus lang is dus, tenzij je genoeg hebt aan zon, zee strand en een gezellig drukke boulevard. Klinkt ook niet verkeerd, toch?