De tien voordeligste Europese stedentrips

De tien voordeligste Europese stedentrips

De eerste helft van 2014 zijn de hotelprijzen per nacht gestegen in Europa. Dit is gebleken uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Toch zijn er nog genoeg steden in Europa waar je voordelig kunt overnachten. Hotels.com heeft voor ons de tien voordeligste Europese stedentrip bestemmen op een rijtje gezet.

Lissabon

Je ziet eerst de stad de prijs per kamer per nacht en erachter staat hoeveel % de prijzen zijn gedaald of gestegen ten opzichte van 2013.
1.     Vilnius  €70    2%
2.     Boekarest  €73    2%
3.     Bratislava  €73    -5%
4.     Boedapest  €75    7%
5.     Krakau  €77    0%
6.     Warschau  €79    5%
7.     Riga   €80  16%
8.     Madrid  €84    7%
9.     Lissabon  €84    6%
10.   Tallinn  €85    3%

Boekarest

Vilnius

Vilnius ligt in Litouwen zo´n 2 uur vliegen vanaf Amsterdam.
Niet veel mensen kennen deze stad, wat eigenlijk heel erg zonde is.
De binnenstad is zeer historisch met zijn kleine straatjes en vele klassieke bouwwerken.
Zo heeft de stad meer dan 40 kerken en is daarom ook opgenomen op de ENESCO Werelderfgoedlijst. In 2009 werd de stad ook uitgeroepen tot een van de culturele hoofdsteden van Europa.

Uiteten in Vilnius

Ben je net als mij snel uitgekeken op kerken en andere culturele trekpleisters? Don’t worry er zijn veel leuke restaurantjes waar je de Lithouwse keuken kunt ontdekken. Denk aan veel varkensvlees, dikke groentesoepen of stamppotten. Mocht je hier geen zin in hebben dan zijn er nog genoeg andere Europese keukens te vinden.  Ook leuk is het om te gaan dineren in de tv toren op maar liefs 165 meter hoogte.

Uitgaan Vilnius

Vilnius

Uitgaan kun je uitstekend in Vilnius. Er zijn ontzettend veel cafe’s en nachtclubs in het historisch centrum dus voor ieder wat leuks te vinden. In vilnius gaan de mensen pas laat op stap maar als dan de vodka vloeit dan vloeit deze rijkelijk.

Hier kun je prima op stap:

Vokiečių straat: dan wel in de zomer dan staat het hier vol terrasjes.
Totorių straat: daar vind je heel veel cafés bij elkaar en er komen er nog steeds bij.
Skybar: een top locatie om een mooi feest te vieren. Op maar liefst de bovenste verdieping van de 22 kun jij dansen en met een drankje genieten van het uitzicht van de stad.
Cozy: Cafe waar je heerlijk kunt relaxen
Fashionclub: Life is a Catwalk and the World is your Runway. Ja, op de plek zien mensen er uber stijlvol uit en feesten tot diep in de nacht.
Woo: the place to be in the underground scene,

Heb je nog een outfit nodig om lekker op stap te gaan of gewoon because you love shopping. Dan kun je je uitleven in het grootste winkelcentrum van Europa Akropolis.

Al zin in een weekendje naar Vilnius of een van de tien voordeligste Europese stedentrips ga dan snel naar hotel.com en boek snel en eenvoudig goedkoop je hotel.