Citytrip in eigen land

Citytrip in eigen land

New York, Londen, Parijs, Rome, Praag… wie wil deze steden nou niet bezoeken? Even snel een citytripje boeken met vriendinnen en je bent er zo! Helaas vallen de kosten van zo’n ‘reisje’ vaak erg tegen. Maar waarom zou je het zo ver zoeken? Ga eens voor een citytrip in eigen land!

Het klinkt misschien suf, maar ook Nederland heeft steden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Kijk eens verder dan je neus lang is en neem een keertje genoegen met wat ‘minder’. Ook dan kun je een top vakantie hebben!

Hieronder drie steden in Nederland die naar mijn mening zeker in aanmerking komen voor een mini vakantie met je vriendinnen of partner.

MaastrichtMaastricht

De hoofdstad van Limburg is in mijn ogen één van de mooiste steden in Nederland. Maastricht is een van de oudste steden in ons land en daarnaast ook een cultureel centrum. Met onder andere de Maas en het Vrijthof in het centrum, maar ook het Stadspark en de Sint-Pietersberg kun je je prima vermaken in deze stad. Aanrader!

Den Haag

Den Haag

Ook de op twee na grootste gemeente van Nederland (na Amsterdam en Rotterdam) heeft mij verrast. En eigenlijk is dat ook wel logisch. Je vindt er de Nederlandse regering, het parlement, het Koninklijk Paleis Noordeinde, het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Bovendien zijn er veel musea, grachten én natuurgebieden. Een stad die je niet snel zult vergeten.

BredaBreda

Soms lijkt het alsof Breda een beetje ‘vergeten’ wordt tussen alle grote steden, terwijl deze stad juist veel te bieden heeft. Achter deze Noord-Brabantse stad zit een hele geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken. In de binnenstad vind je onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis en de Prinsenkade. En vergeet ook zeker de vele gezellige terrasjes en de mooie winkels niet! De stad wordt niet voor niets de Parel van het Zuiden genoemd.

Natuurlijk ligt het voor de hand dat grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ook zeer geschikt zijn voor een citytrip, maar ik schrijf vanuit mijn eigen ervaringen. De hierboven genoemde steden zijn dan ook mijn favorieten.

Welke stad in Nederland zou jij aanraden voor een citytrip?