Stedentrip naar Enschede, heerlijk shoppen en steun Serious Request

Stedentrip naar Enschede, heerlijk shoppen en steun Serious Request

Nu wel een heel bijzondere stedentrip. Ga naar Enschede en combineer shoppen, eten, drinken met leuke muziek, entertainment en het allerbelangrijkste: een goed doel. Het Glazen Huis staat dit jaar namelijk in Enschede

Het Glazen Huis

Het is alweer de negende keer dat drie dj´s van 3Fm zich opsluiten in het beroemde Glazen Huis. Dit doen zij natuurlijk niet zomaar, maar voor de benefietactie van Serious Request.

Carice van Houten zal dinsdagavond de deur dichtdraaien. Het glazen huis zal nu het nieuwe onderkomen worden voor Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra voor zes dagen lang. Glazen Huis Dj´s 2013Deze zes dagen zullen zij niets eten, maar zullen zij ons 24 uur lang entertainen. Er kunnen verzoeknummers worden aangevraagd tegen betaling en er zullen allerlei acties plaatsvinden. Alles wordt 24 uur per dag op de radio en tv worden uitgezonden.
Eerdere jaren waren er biedingen voor de meest uiteenlopende dingen. Ook dit jaar zullen er weer enorm leuke biedingen zijn, dus trek die portemonnee maar alvast.

Ook dit jaar zullen er weer verschillende optredens in Het Glazen Huis zijn. Denk aan Miss Montreal, Racoon, Ilse de Lange en Frans Bauer. Enkelen zullen er ook zelf de nacht doorbrengen.

Op kerstavond mogen de DJ´s het glazen huis verlaten en zullen we te weten komen hoeveel geld we dit jaar weer hebben opgebracht.
Dit jaar gaat de opbrengst naar de bestrijding van babysterfte. 5,5 miljoen baby´s sterven er elk jaar onnodig. Wereldwijd gebeurt dit elke 6 seconden!!
Het is de bedoeling dat met de opbrengst verloskundigen wordten opgeleid door het Rode Kruis. Verder willen ze zorgen voor meer zwangerschapscontroles en voorlichtingen.

ShoppenWinkelcentrum Klanderij Enschede

Natuurlijk kunnen wij de winkels in Enschede niet overslaan. Na Het Glazen Huis kun je hier prima winkelen. Er zijn veel verschillende soorten winkels te vinden, van authentieke winkeltjes tot hippe boutieken. De grote winkels zoals, de Bijenkorf en V&D, vind je op het Van Heekplein. Hier vind je ook de bekendere modezaken.

Buiten regenachtig en koud? Ga dan naar Klanderij, hier kun je prima overdekt winkelen.

De winkels zijn tijdens 3FM Serious Request extra geopend op vrijdagavond tot 21.00 uur en zondag van 10.00 – 18.00 uur.
Ook hebben vele winkeliers leuke activiteiten en koopjes.

Hapje en drankjeOude Markt Enschede

Klaar met shoppen en zin in een hapje en een drankje? Op de Oude Markt is er van alles te beleven. Je vindt hier vele restaurants en kroegjes, in verschillende stijlen en soorten.
Ook de horecagelegenheden zullen langer open zijn, zo blijft het tot laat een groot feest.

Geld doneren?

  • ga naar Het Glazen Huis op de Oude Markt en stop geld in de brievenbus;
  • doe een bijdrage op giro 611 van het Nederlandse Rode Kruis;
  • Ga naar www.3fm.nl/kominactie.