Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Rome, de stad van de romantiek en het heerlijke eten. De hoofdstad van het oude, Romeinse rijk. Zit je even in een relatiedipje of wil je het vlammetje in je relatie of huwelijk weer aansteken dan is een stedentrip naar Rome zeker een aanrader. Zit je niet in een huwelijkscrisis? Dan ook.

Shoppen RomeAfgelopen juni heb ik met mijn vriend vijf dagen een stedentrip naar Rome gemaakt en het was meer dan ik er van had verwacht. We vlogen, ongeveer 2,5 uur, vanaf Eindhoven Airport naar één van de twee vliegvelden die Rome telt. Zodra je uitstapt of alleen al uit het vliegtuigraampje kijkt waan je je al in een openluchtmuseum. Je ziet, ruikt en voelt de oudheid gewoon. Bij elke stap die je zet fantaseer je hoeveel mensen al niet over die stenen hebben gelopen, hoe de omgeving er duizenden jaren geleden uitzag. Terwijl je door alle pittoreske straatjes loopt ruik je overal de heerlijke keuken waar Italië zo beroemd om is. Oh ja, shoppen kun je in Rome als de beste!

Weer in RomeWeer in Rome

Wat betreft het weer in Rome kun je het beste een stedentrip maken in de lente of de herfst. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk erg hoog oplopen, waardoor je waarschijnlijk niet meer in staat bent om de stad lopend te gaan verkennen. Veel te warm en helaas ook veel  te veel smog! Wij zijn in juni gegaan en ook in juni was het al erg warm, zo’n 30 graden Celsius.

Rome kent een middelandse zee klimaat, wat betekent dat ook in de winter het weer in Rome erg zacht is. Hieronder een overzichtje van klimaatinfo.nl over het weer in Rome het jaar door.

Weer in Rome

Colosseum

De meeste mensen kennen het Colosseum uit de film de Gladiator. In dit enorme gebouw werden in de Romeinse tijd gevechten gehouden tussen slaven, de gladiatoren, om het volk te vermaken. De bouw van het Colosseum is in 72 na Christus begonnen en werd acht jaar later voltooid. Dit gigantische bouwwerk in Rome is 188 meter lang, 156 meter breed en meer dan 48 meter hoog.

Colosseum

Ik ben er uiteraard ook geweest om hem te bewonderen en het is echt een indrukwekkend bouwwerk. Net als al de andere schatten van Rome loop je in het Colosseum echt weer in de oudheid rond en kun je je helemaal voorstellen hoe gruwelijk het er in dit amfitheater aan toe ging.

In de ondergrondse kamers onder het podium was plaats voor kooien met wilde dieren die vaak uit Afrika waren gehaald en als verrassing naar boven kwamen.. Tijdens de spelen, die soms enkele dagen duurden, werden helaas ook zo’n 9.000 wilde en exotische dieren afgemaakt.

In het jaar 847 werd het Colosseum in Rome getroffen door een aardbeving, waardoor er erg veel schade is ontstaan aan het bouwwerk.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is een ministaatje in Rome waar de paus zich bevindt.  De paus is altijd het staatshoofd van deze dwergstaat. Vaticaanstad is zelfs de kleinste onafhankelijke staat van de wereld. Het is erg uniek, omdat het staatje omringd wordt door Rome.

Vaticaanstad

Ben je in Rome, dan kan je Vaticaanstad niet overslaan. Gelukkig bestaat Rome uit een groot netwerk van metrolijnen, dus je bent zo op de plaats van bestemming. Wij wilden natuurlijk ook wel eens een kijkje nemen in Vaticaanstad en stapten op de metro. Het was, zoals gewoonlijk, erg druk in de metro. Toch merkten we aan mensen dat ze haast hadden. Ouders met kinderen begonnen te rennen zodra ze de metro uitstapten, ouderen drongen zich een weg naar buiten, mensen die met stokken liepen begonnen opeens bijna te rennen. Wat is hier aan de hand? Zodra we het Vaticaan in zicht hadden zagen we het: de paus hield een toespraak om 12.00 uur. Het was 10 over 12 dus we hadden geluk! Het plein was bezaaid met mensen en vooral veel beveiliging. Wat een kersje op de taart!

Bezienswaardigheden RomeAndere bezienswaardigheden Rome

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen bij bezienswaardigheden in Rome, want ALLES, maar dan ook werkelijk alles is een bezienswaardigheid. Elk plein heeft een geschiedenis, elke ruïne heeft een verhaal. Wij verbleven in hotel Alexis. Dit was een prima, klein hotelletje waar je niet teveel van hoeft te verwachten. Wij vonden de locatie het belangrijkst, want wanneer ben je nu in je hotel als je in Rome bent? Wij zaten midden in Rome en bij aankomst kregen we een kaart van de stad. Het personeel was erg vriendelijk en omringde alle bezienswaardigheden die de moeite waard waren. Wij hebben ze allemaal, te voet, gezien.

Het Forum

Zo zijn we onder andere naar het Forum geweest tegenover het Colosseum. Hier begon Rome en hier vond alle handel plaats. Je vindt hier prachtige gebouwen en huizen van belangrijke mensen uit het oude Rome.

Het Forum

Het Forum

Het Forum

Triomfboog het forum

Trevi Fontijnen

Trevi Fontijnen

Trevi fontijnen

Spaanse trappen

Spaanse trappen

 

Vaticaan

Vaticaan

 

Tiber rivier Rome

Tiber rivier Rome