Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is met ruim 1,7 miljoen inwoners de grootste stad van het land en cultureel en politiek centrum van Oostenrijk. Wenen is volgens verschillende onderzoeken één van de 25 mooiste steden ter wereld. Om die pracht te behouden, staat het centrum van de stad op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Bekendheid van Wenen

De stad is bij veel mensen bekend als de stad waar ieder jaar het nieuwjaarsconcert gegeven wordt. Dit wordt gedaan in het Wiener Musikverein (het concertgebouw van Wenen). Naast het nieuwjaarsconcert is de stad ook bekend door Elisabeth in Beieren ofwel Prinses Sisi, zij was in de 19e eeuw de keizerin van Oostenrijk. Ze is vooral bekend geworden door haar verschijning en wat ze daar allemaal voor deed en moest laten. Ook werd ze bekend doordat ze, na het overlijden van haar zoon Kroonprins Rudolf, aan het reizen is geslagen. Voorheen reisde ze al veel en ging ze regelmatig op vakantie naar Italië, Griekenland en vele andere Europese landen. Maar na het overlijden van haar zoon werd dit alleen maar erger.

Bezienswaardigheden Wenen

Dat Wenen genoeg bezienswaardigheden heeft zal u waarschijnlijk niet verbazen, ze staan dan ook niet zonder reden op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Er zijn verschillende paleizen in wenen, waaronder het Schloss Schönbrunn. Dit was het zomerpaleis van de toenmalige keizers. Deze keizers kwamen van het huis Habsburg en hadden de macht vanaf 1278. Schloss Schönbrunn heeft maar liefst 1441 kamers en is de meest bezochte bezienswaardigheid van Oostenrijk. Naast het Schloss Schönbrunn is er ook het Hofburg. Dit paleis, gebouwd in 1279, was het paleis van de Keizers van Oostenrijk. De Hofburg bestaat uit achttien vleugels en meer dan 2000 kamers. Een aantal van deze kamers is open om te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook een aantal bezienswaardigheden waaronder de Spaanse rijschool, het Sissi museum en de Augustijnenkerk. Ook de Schatkamer en de bibliotheek zijn een bezoek waard. Hier kan je meerdere bezienswaardigheden van je lijstje strepen.

Goedkoper naar Wenen

Er is voor ieder wat wils in Wenen. Ook als je een minder budget hebt kun je prima naar Wenen. Ga dan bijvoorbeeld op autovakantie naar Wenen. En wil je wel shoppen, maar niet de hoofdprijs betalen, ga dan begin januari of in juni want dan start de uitverkoop. Tijdens de uitverkoop lopen de kortingen op tot 70%, dus dat is zeker de moeite waard. Voor koopjes kan je ook naar de Naschmarkt. Dit is de grootste openlucht markt van Wenen. Hier vind je verschillende internationale producten en betaalbare restaurantjes. Via de website van Vacanceselect zijn verschillende autovakantie opties te vinden.