Hotel Asteria Side

Hotel Asteria Side

Hotel

Afgelopen zomer ben ik met Corendon naar Hotel Asteria Side geweest. Doel van deze vakantie was zon, zee, strand en lekker niks doen.  Nou geloof me, dat is prima gelukt.
Hotel Asteria Side heeft daar zeker zijn steentje aan bijgedragen. Wil je nog lekker weg naar Turkije, lees dan snel verder. Ik vertel jullie alles over Hotel Asteria Side en het plaatsje Side zelf.

Ligging

Hotel Asteria Side ligt ongeveer 3 km van het plaatsje Side. Dit lijkt misschien ver, maar het hotel ligt aan de boulevard. Je kunt dus heerlijk slenterend naar de haven lopen. Ik vond het altijd een leuke wandeling in de avond. Je loopt langs verschillende resorts, hotels, cafeetjes en winkeltjes. 20 minuten later ben je in het centrum. Nu denk je 20 minuten, maar dat voelt helemaal niet zo. Vergelijk het als 20 minuten door de stad lopen, dat heb je ook niet in de gaten. Je  kunt natuurlijk ook een dolmus of taxi naar de haven nemen. Een taxi kost je ongeveer 20 lira, zeg          € 8,- ongeveer. Dat is wel zonde aangezien het stuk voor het centrum veel gezelliger is, maar dat sla je dan helemaal over. Wil je een lekker cocktail en een waterpijp roken ga dan naar Mola cafe. Hier kun je heerlijk relaxen met zitzakken op het strand. Kijk uit over zee of kijk naar alle mensen die slenteren over de boulevard.

side 2013 (479.2)

Hotel

Hotel Asteria Side is een vijf sterren Ultra All Inclusive hotel. Het heeft 283 kamers, maar is zeer ruim opgezet. Vanaf 1 november 2013 zal het hotel Side Star Elegance worden.
Het hotel ligt op een heuvel, waardoor je verschillende verdiepingen krijgt. De receptie/lobby is op hoogte, waardoor je naar beneden op de zee uitkijkt. Dit geldt ook voor de restaurants en bars. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit hotel niet echt geschikt. Je moet namelijk twee etages naar beneden met de trap. En naar beneden is goed te doen, naar boven is iets minder. Voor fitte mensen stelt het niet veel voor en je kan zo al die lekkere dingen eraf lopen.  Verder heeft het hotel een prachtige tuin met veel verschillende

bomen. Wat leuk is dat ze bij elke verschillende boom een bordje erbij hebben gezet met de naam van de boom. Alles wordt perfect onderhouden en ziet er schitterend uit. als je vroeg in de ochtend naar het strand of zwembad loopt zie je de vele tuinmannen al hard aan het werk. Dat alles netjes en schoon is geldt overigens voor het hele hotel, zelfs de openbare toiletten.

side 2013 (102)

Eten en drinken

Voor het ontbijt kun je naar het buffet restaurant gaan. Lekker buiten ontbijten met uitzicht op zee. Dat is toch het ultieme vakantie gevoel. Nu sla ik zelf meestal het ontbijt over, maar goed ben wel paar keer geweest. Het ontbijt is echt heel uitgebreid. Eitjes en andere warmen gerechten, maar ook een saladebar en verder de standaard smeersels. Heerlijk is de echte honing, welke je van de honinggraat afhaalt. Ook heb je muesli en andere ontbijtgranen.  Qua drinken zijn er sapjes, verse smooties, koffie, thee, melk. Nou wat wil je nog meer. Je kunt tot 11:00 ontbijten.

tuin asteria

In de middag kun je weer bij het buffet restaurant eten. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ze hebben, want ik ben er niet tijdens lunch geweest. Je kunt namelijk heerlijk à la carte eten bij het restaurant aan het strand of bij het zwembad. Het eten bij het zwembad is iets uitgebreider, maar het uitzicht bij het strand is zo mooi. Je kijkt tussen de palmbomen door, naar de helder blauwe zee.

Drinken kun je heel de pakken in de koelkasten die overal staan bij het zwembad en het strand. Bij het vrouwtje die tussen 12.30-16.00 pannenkoeken bakt staat ook een koelkast met Ayran een turkse yoghurtdrank.
Bij de restaurants buiten staat ook een grote vriezer, waar je heel de dag ijsjes kunt halen.

Heb je aan het einde van de dag nog honger dan kun je wafels en andere koekjes en cakejes eten bij het zwembad. Nee honger zul je hier nooit hebben.

In de avond heb je verschillende soorten restaurants,waar je ook heerlijk buiten kunt eten.

uitzicht restaurant asteria

’s Avonds kun je kiezen uit vier à la carte restaurants, Turks, Italiaans, vis en Chinees. Hier moet je een dag van te voren voor reserveren. Je mag in elk restaurant 1x tijdens je verblijf dineren en dit is ook gratis.
Verder kun je elke avond eten bij het buffet restaurant. Hier heb je een uitgebreide saladebar, koud en warm buffet, show cooking en een enorm toetjes buffet. Lege bakken komen zelden voor, maar zijn ook zo weer aangevuld.

Wat ik niet moet vergeten is de Turkse avond. Deze is een keer per week en dan pakt het hotel helemaal uit.Bij het zwembad wordt alles versierd en is er een overvloed aan eten. De bbq wordt aangestoken en ook een glaasje champagne hoort erbij.

side 2013 (195)

Laten we de bars niet vergeten. Zo heb je negen bars, waaronder de lobby bar, beachbar, amphibar en een discobar. Alle drank is all inclusive. Ook sterke geïmporteerde drank. Ze hebben wel bijvoorbeeld echte malibu en neppe malibu. Eerst geven ze je de neppe, dus je moet meteen bij bestellen zeggen dat je echte wilt, want ze proberen het steeds weer. De wijn vond ik zelf niet echt smaken. Maar verder is er ook een overvloed aan cocktails. Deze stellen eerlijk gezegd niet heel veel voor.

Faciliteiten

Verder heb je op het resort een hamam, kapper en andere winkeltjes. De minimarket is handig voor de kleine dingetjes die je vergeten bent of nog even snel een souvenirtje kopen.
Dan is er nog een dokterspost, internetzaal, binnenzwembad en fitness. Een ding is wel jammer er is alleen wifi in de lobby en bij de bars/restaurant. Ik had wel graag wifi op de kamer gewild. Voor de kinderen is er een mini club en jeugd club. Ik weet hier eigenlijk niets van aangezien ik geen kinderen heb. Wel is er elke avond mini disco bij het amfi theater.

Verder kun je meedoen aan aerobicstafeltennis, jeu de boules, darts, beachvolleybal, waterpolo, aquarobics en dansles. Ook kun je jezelf uitleven op een van de drie tennisbanen (lessen en verlichting tegen betaling)

Strand

Het strand is overheerlijk. Lekker fijn zandstrand, wel heet door de zon dus neem slippers mee. Er zijn bedjes en parasols voldoende, ook in het hoogseizoen.

side 2013 (35)

side 2013 (34)

Haven

Wil je dus naar het centrum dan kom je ook bij de haven. Daar is een groot plein met vele winkels, restaurants en cafe’s. ook zie je aan de haven alle boten liggen. Privé boten en excursie boten. Je kent ze wel de bekende piratenboten.
Ook in Side kun je volop winkelen in de kleine straatjes in het centrum, maar ook langs de boulevard.

side 2013 (114)

Excursies

Qua excursies kun je heel veel. zo kun je naar een van de watervallen gaan, naar de markt. Ook kun je het waterpark bezoeken, raften, paardrijden, shoppingtour of een van de vele boottochten. Wij hebben ook een boottocht gedaan. Deze hebben we geboekt bij Sjefke. Hij spreekt Nederlands, want hij heeft in Nederland gewoond. Bij hem kun je voor een goede prijs een betrouwbare excursie boeken. Als je vanaf het hotel langs de boulevard door blijft lopen naar het centrum toe kom je hem vanzelf tegen.

Naamloos

Als laatste kun je nog naar de oude Ruïnes gaan kijken.

SIDE 2013 (417.2)

Dus wat zeg jij ervan, ook naar Hotel Asteria Side?