Slippers Ipanema

Je kent het wel die teenslippers, waarvan je vervelende blaren tussen je tenen krijgt. De rest van je vakantie strompel je rond, omdat die blaar irriteert. Een ander goed voorbeeld zijn slippers die het op de helft van je vakantie begeven. Een bandje dat kapot scheurt of het begeeft, uhm niet zo handig.

Ikzelf ben helemaal fan van de slippers van Ipanema. Ze lopen echt heel erg lekker, alsof er kussentjes inzitten. Ipanema slippers knellen niet en veroorzaken geen blaren, ideaal toch? Ze zijn misschien iets duurder dan een slippertje van de H&M, maar laten we eerlijk zijn goedkoop is ook vaak duurkoop.

Ipanema bracht al in 1971 haar eerste schoen op de wereld. Nu is het Braziliaanse merk razend populair. Zo is er ook een slipperlijn van topmodel Gisele Bündchen genaamd “Seeds” in samenwerking met Ipanema.

Niet alleen zijn het leuke en comfortabele slippertjes, ze ondersteunen ook een goed doel. Zo worden er acties ondersteund om milieu- en waterverontreiniging tegen te gaan in Brazilië. Een groot deel van de opbrengst gaat ook naar deze projecten.

Je ziet bepaalde elementen van de natuur ook terugkomen in de slipperlijn van Ipanema Seeds. Eigenlijk is zo de naam ook ontstaan. Denk aan de mooie stranden van Brazilie, wuivende palmbomen, swingende heupen op de meest tropische muziek met een heerlijk cocktail.
Nu zie je de eerste ontwerpen nog wel terug, maar met een nog mooier, ergonomische design en lichtgewicht materiaal. Je ziet ook typische vormen, tekens en symbolen terug die bekend zijn in de Braziliaanse cultuur.

Onder andere bij Zalando hebben ze een grote collectie aan Ipanema slippers. Je kunt hier verschillende modellen, kleuren en maten vinden. Dit was maar een kleine greep uit de gehele collectie. De slippers zijn ook verkrijgbaar voor kinderen. Super handig zijn de kinder Ipanema slippers, want ze zijn ook te dragen als waterschoentjes.