Wifi in het vliegtuig

Hoe moeilijk is het moment dat je het vliegtuig instapt en je telefoon uitgezet moet worden? We wachten tot het allerlaatste moment om de knop `uitzetten´ in te drukken. Het eerste wat de meeste mensen doen, voor het vliegtuig stilstaat, is hun telefoon weer aanzetten. Ja, het klinkt overdreven, maar het is wel zo. Ik hoor ook bij die mensen die met hun telefoon leven.

Wifi

Toch zien we wifi in vliegtuigen dit jaar toenemen. Er zal een versoepelde regelgeving komen met betrekking tot wifi in de lucht. Met name de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen wifi als commercieel lokkertje gaan gebruiken. Ze hopen hierdoor een commerciële stunt te kunnen maken. Er wordt verwacht dan de grote maatschappijen, als Air France en KLM, dit briljante idee zullen gaan overnemen.

Kosten wifi in vliegtuig

Nee, wifi in vliegtuigen is niet goedkoop. De vliegtuigmaatschappijen die wifi al aanbieden, zoals Lufthansa, Qatar, Emirates en Etihad, hanteren een kostenplaatje van € 10,95 voor 30 minuten. Nou zeg je misschien ‘ach, dat valt wel mee als je heel nodig een mailtje moet sturen’. Voor een reis van 9 uur, waarin je wilt werken, surfen en shoppen online krijg je echter een mooie rekening.

Wellicht zal deze service op den duur ook gratis worden, om nog beter met elkaar te kunnen concurreren. Wanneer wifi in het vliegtuig ingevoerd zal zijn is nog de grote vraag.

Mobiel bellen blijft verboden in de lucht, omdat dit een storende werking heeft op de besturingstechnologie.