Winterzon Sharm el Sheikh Egypte

Winterzon Sharm el Sheikh Egypte

Niets vind ik fijner dan in de winter lekker even naar de zon te vliegen. Alhoewel ik vliegen doodeng vind, heb ik het er elk jaar toch graag weer voor over om mijn vitamine-D gehalte en mijn gelukshormoonspiegel weer op pijl te krijgen.

In de winter moet je al gauw ver weg gaan om warme zonnestralen te mogen begroeten. Er zijn maar een paar landen die relatief in de buurt van Nederland liggen, die in de winter betaalbaar en warm zijn. Zo kun je naar TunesiĆ«, de Canarische eilanden, Egypte en als je geluk hebt is het goed weer (ongeveer 20 graden celsius) in het zuiden van Turkije.. Hier houdt het dan ook wel zo’n beetje mee op.

Temperatuur Egypte

Nu zijn we al twee keer op rij, in de zomer en in de winter, naar Sharm el Sheikh gegaan. Sharm el Sheikh is een badplaats aan de Rode Zee in Egypte op ongeveer vijf uur vliegen vanuit Schiphol. Voor een week was dat toch eigenlijk wel heerlijk vertoeven. In Egypte bereikt de thermometer ‘s winters minimaal de 24 graden Celsius en ‘s avonds koelt het goed af. Heerlijk toch?

All- inclusive resortsAll inclusive resort Sharm el Sheikh

In Egypte vind je voornamelijk luxe all-inclusive resorts, wat bij sommige mensen nu misschien een negatief gevoel oproept: lange rijen bij het eten, asociale mensen, slechte bediening. Dit is deels waar. In de winter is het een stuk rustiger dan in de zomer. In de zomer zaten de resorts ook vol met Polen, Tsjechen en Russen die erg asociaal waren, veel dronken en veel eten opschepten en vervolgens lieten staan. Je begrijpt dan wel El Faraana Reefwaarom de bediening niet altijd even vriendelijk meer was. In de winter hadden wij hier totaal geen last van en vond ik het all-inclusive concept heerlijk: je hoeft niet elke keer je portemonnee te trekken en niet na te denken over geld. I love all-inclusive! Hotel El Faraana Reef is zeker een aanrader (ook het huisrif was erg mooi). Van het eten in Egypte moet je alleen niet al te veel verwachten. Eet ook geen salades, want die zijn met kraanwater gewassen.

SnorkelenOmgeving

De kust van Sharm el Sheikh is heel erg mooi. De zee stikt van de tropische vissen die je aan de kust al direct kunt spotten. Je moet ook echt gaan snorkelen of duiken, want de onderwaterwereld is prachtig! In de winter zagen we wel veel meer vissen dan in de zomer, misschien dat het met het seizoen te maken had? Je kunt verder heel veel excursies boeken vanuit het hotel, zoals op kamelen of quads door de woestijn rijden, een snorkelexcursie naar het natuurpark Ras Mohammed en nog veel meer. Ik vond Egypte niet echt een mooi land, veel droogte, vuil op straat. Wat opviel was dat je bijna geen vrouwen op straat zag. Zelfs de schoonmakers waren mannen.

Een andere populaire badplaats in Egypte is Hurgada, maar daar ben ik nog nooit geweest. Al met al ben ik met vakanties al snel tevreden, als er maar een warme zon, een mooi strand en cocktails zijn!