Zoek de zon op in Eilat, Israël

Helemaal hot is Eilat, een heerlijke plek om je vakantie te vieren. Deze stad in Israel heeft naast mooie hotels en stranden nog veel meer te bieden.

Winterzon

Ook in de winter is het heerlijk vertoeven in Eilat. Het heeft een lekker warm en aangenaam klimaat met een prachtig landschap. Je kunt het hele jaar door genieten van een lekker weertje en de tropische zee. De temperatuur ligt overdag gemiddeld tussen de 21oC  in de winter en 40oC graden in de zomer.

De Baai

Een hotspot in Eilat is de baai. Hier vind je prachtige stranden, maar kun je ook watersporten uitoefenen. Als je van duiken houdt, kun je hier een aantal van de mooiste duikplekken ter wereld vinden. Zo heb je in het zuiden van de stad het Coral Reserve. Adembenemend, schitterend, prachtig zo kun je deze tropische vissen noemen die zich zwemmend te midden van de koraalriffen bevinden.
Ook kun je in het onderwater Observatorium genieten van een collectie zeedieren en het maritiem museum. Dan het lievelingsdier van vele mensen, dolfijnen. Ook deze kun je bezichtigen in het Dolphin Reef, welke een dolfijnenschool heeft.

City

Wil je een hapje eten, ga dan de stad in: de keuze is er reuze. Hier vind je ook de cafeetjes en clubs. Als je wilt shoppen ben je ook hier aan het goede adres. Je wordt vrolijk van de kleurrijke winkeltjes die je tegenkomt. In de zomer vind je aan de boulevard de bazaars, waar je heerlijk doorheen kan struinen.
Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht en is er een heus pretpark, gemaand ‘Kings City”. Het is een gloednieuw hightech themapark gebaseerd op de bijbel en Bijbelverhalen.
Zin om lekker een filmpje te kijken in 3D? Ook dit is mogelijk, want er is ook een IMAX bioscoop. Dit zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die Eilat te bieden heeft.

Shoppen

Wil je echt goed gaan shoppen, bezoek dan de grote winkelcentra. Ladies wees opgelet en trek die portemonnee, want het shoppen is hier belastingvrij! Wat wil je nog meer? Bij de volgende winkelcentra kun je terecht:

  • Hayam
  • Queen of Sheba in het Hilton
  • ‘La Boulevard’ in het Royal Garden Hotel
  • ‘Cardo’ in Herod’s Palace,
  • Big Center, het Shalom Center
  • Hakenjon Ha’adom Center op Hatmarim Boulevard

Actief

Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden om te ontspannen, maar er zijn ook veel mensen die ook graag iets actief doen.
Ja hoor, ook dit is mogelijk in Eilat. Denk aan duiken, zwemmen met dolfijnen, kite- of windsurfen. Op Eilat is er altijd een sterke wind en vrijwel geen golven, wat het tot een uitstekende surfplek maakt.
Er zijn genoeg plekken waar je les kunt nemen in alle wateractiviteiten.

In de gebergtes kun je wandelen en geologische en geomorfische fenomenen bekijken. In deze gebergtes kun je ook goed vogels spotten, klimmen, abseilen en meegaan met een jeepsafari.
Een van de meest actieve, bijzondere belevenis is het mountainbiken door de woestijn. Je kunt er kilometers fietsen over een van de routes door de bergen van Eilat naar de Arava-vallei. Houd je niet van fietsen, maar wil je wel een tochtje doen door de woestijn, ga dan mee op de kameel en maak een tocht om nooit te vergeten.

Heb jij na het lezen hiervan ook zo’n zin om zelf Eilat te ontdekken? Ik in ieder geval wel!