Bolchrysant als kraamcadeau

Bolchrysant als kraamcadeau

Wist je dat de bolchrysant symbool staat voor een extra lang leven?

Met dit mooie weer heb ik altijd zin om mijn tuin op te fleuren met bloemen. Bij de Albert Heijn stond een prachtige roze bolchrysant naar mij te lachen en ik kon het niet laten om deze een nieuw onderkomen te geven in mijn tuin.

Bolchrysant als kraamcadeauEen leuke wetenswaardigheid over de bolchrysant is dat de plant in veel landen symbool staat voor een extra lang leven. Een bolchrysant als kraamcadeau (of verjaardagscadeau) geven is dus helemaal niet zo gek. Het is toch altijd leuk wanneer een cadeau een betekenis heeft? De bolchrysant is er in allerlei verschillende kleuren, dus voor iedere smaak is er wel één te vinden.

De bolchrysant komt oorspronkelijk uit China en is vanuit daar in Japan terecht gekomen. Hier werd hij gezien als heilige bloem die erg geliefd is geworden tijdens ceremonies.
De plant is heel het jaar door in Nederland verkrijgbaar, maar aan het eind van de zomer en begin van de herfst zie je ze het meest. Helaas is de bolchrysant een eenjarige plant, maar ach, bij de AH zijn ze te koop voor slechts €2,99.
Je kunt de bolchrysant binnen zetten, maar ze gedijen ook prima op een balkon of in de tuin. Zolang hij maar veel licht krijgt (geen volle zon) zal hij het goed doen. De bolchrysant houdt echter van niet te warme lucht, dan bloeien ze langer. 15 graden Celcius is de optimale temperatuur. Geef de plant verder 2 à 3 keer per week een scheut water en zorg ervoor dat het water weg kan lopen, bijvoorbeeld door gaten in de pot.