Eet een appel tegen knoflookadem

Eet een appel tegen knoflookadem

Sta jij al helemaal klaar om naar een feestje te gaan en kom je er plotseling achter dat die vieze geur uit jouw knoflookmond komt? Eet dan een appel! Een appel schijnt het beste te werken om de geur van knoflook uit je mond te neutraliseren.

Knoflook voor een feestje? Het kan gewoon!

De Daily Mail concludeerde naar aanleiding van Amerikaans onderzoek dat de knoflookgeur uit je mond snel weggaat na het eten van appels. We kunnen dus weer naar hartenlust aan de curry of tapas voordat we uitgaan, als we maar een appel in huis hebben!

Andere voedingsmiddelen tegen knofleukgeur

De Amerikaanse onderzoeker, professor Sheryl Barringer, heeft ook andere voedingsmiddelen getest op het neutraliseren van knoflookgeur uit de mond. Daarbij kwamen citroensap en munt ook goed uit de test, waarvan citroensap net iets beter scoort. Munt en spinazie volgen op de voet.

Onderzoek

Vrijwilligers kregen rauwe knoflook voorgeschoteld voor het onderzoek. Vervolgens kregen ze verschillende ingrediƫnten te eten om hun adem te testen op de nare geur van knoflook. Iedereen weet dat knoflook hardnekkig is dat je de geur nog lang aan je handen en je adem kan ruiken. Dit komt doordat allylmethylsulfide (AMS) door de spijsvertering niet af kan worden gebroken. AMS is een bestanddeel dat in knoflook zit. Omdat het niet kan worden afgebroken door je lichaam, moet het op een andere manieren naar buiten werken. Dat gebeurt in de vorm van zweten of via de adem.

Polyfenolen

De voedingsmiddelen die de knoflookadem sterk verminderden hadden allemaal polyfenolen. Dit stofje breekt de scherpe bestanddelen van knoflook af.