Komen de insectenburgers binnenkort naar Nederland?

Komen de insectenburgers binnenkort naar Nederland?

In oktober komt er een nieuwe delicatesse op de Belgische markt. Frietkotten en hamburgertenten, maak jullie borst maar nat want er zullen binnenkort insectenburgers in de supermarkten van België liggen. Ben jij niet zo van de burgers, dan kun je ook nog kiezen uit larvennuggets en buffalokeverschnitzels. Dat klinkt toch verrukkelijk.

Geen pootjes tussen je tanden

Sta jij al te trappelen, maar vindt je België toch net wat te ver? Niet getreurd, ook in Nederland kunnen we binnenkort wellicht genieten van deze insectenproducten mits de Nederlandse autoriteiten het zullen toestaan. Als je bang bent dat je de beestjes niet door je keel krijgt omdat je ze in hun oogjes aan kunt kijken, dan zal je toch echt met een beter excuus moeten komen. De schnitzels en nuggets die gemaakt zijn van insecten zijn compleet verwerkt, zodat je nooit een oogje of vleugeltje tussen je tanden krijgt. Je zal bijna het verschil met een gewone hamburger niet zien.

Insecten zijn gezond

Het komt niet bepaald als een schok dat ze in westerse landen insecten gaan eten. De Verenigde Naties moedigt het eten van insecten al langere tijd aan met het oog op de veranderingen van het klimaat en voedseltekorten. Daar komt bij dat insecten vol zitten met goede voedingsstoffen, vitaminen, vezels, mineralen en eiwitten.