Wist je dat Coca Cola eigenlijk groen was?

Update 22 juli 2013:

Coca Cola komt met een nieuwe drank/light-versie: Coca Cola Life, de Coca Cola met het groene label. Lees hier alles over Coca Cola Life.

Wij kennen Coca-Cola allemaal als het bruisende bruine drankje, maar eigenlijk was de eerste Coca Cola groen van kleur. Het drankje werd uitgevonden en ontwikkeld door een slimme en vindingrijke man, apotheker John Pemberton.

John Pemberton

John Pemberton ontwikkelde in eerste instantie het drankje als medicijn voor hoofdpijn en vermoeidheid.
Ook was Coca-Cola niet de originele naam van het drankje. In 1869 ging John Pemberton naar Atlanta om daar het drankje te verkopen onder de naam “Pemberton’s French Wine Coca”.
In die tijd was er een gelijknamig drankje op de markt van Angelo Mariani. Zijn drankje de “Vin Mariani” was een mengsel van Bourdeauxwijn en extract van de bladeren van de cocaplant. Terwijl John Pemberton’s drankje wijn met extract van de Cocaplant bevatte.
Destijds werd het Coca-extract voornamelijk gebruikt in medicijnen. Problemen met je spijsvertering, last van je zenuwen of ter bevordering van de seksuele drift? Dan nam je gewoon een medicijn met Coca-extract.
Toen kwam in 1885 het verbod van alcohol, dus verving Pemberton de wijn voor suikerstroop. Dat werd de formule van zijn nieuwe drank Coca Cola groen van kleur. Pemberton kreeg een partner, welke ook deels eigenaar van het bedrijf werd, Frank Robinson. Frank kwam met de naam Coca Cola en the rest is history. Zo is Coca Cola groene kleur ontstaan.
Oh trouwens, de cocaïne deze werd in 1905 uit het drankje verwijderd.