Wist je dat de French manicure niet Frans is?

Wist je dat de French manicure niet Frans is?

Wist je dat de French manicure niet Frans is van origine, maar Amerikaans? Die frisse roze nageltjes met verzorgd wit randje zijn tijdloos en past bij elke gelegenheid, maar de naam is eigenlijk misleidend.

Jeff Pink

Jeff Pink, van het nagel- en handverzorgingsmerk, Orly is de grote bedenker achter de French manicure. Hij had een winkel in Tarzana, gelegen in Californië en wilde meer. Het was het jaar 1976. Jeff Pink reisde door het land om zijn producten aan de man te brengen. Aangekomen bij de filmstudio’s van Hollywood maakte hij kennis met een filmdirector die graag iets anders wilde met de nagels van zijn actrices. Back in the days was het een must dat de nagels matchte met de kleur kleding van de actrices. Dit hield in dat er heel wat tijd verloren ging aan het lakken van nagels. Jeff wist hier wel raad mee. Hij pakte uit zijn koffertje een wit potlood waarmee hij onder de nagelranden tekende. Hierdoor kreeg de nagel een frisse, schone look. Pink vond dat het plaatje pas helemaal compleet en au naturel was als de natuurlijke kleur van het nageloppervlak werd geaccentueerd. Hij bestelde liters witte nagellak die hij mixte met een huidskleurige nagellak. Het sloeg aan als een bom en de trend was gezet in Amerika. Hij noemde het de ‘natural nail look’ en ging bij de modellen van Parijs verder met zijn werk. Pink bedacht dat ‘French manicure’ toch net wat beter en chiquer klonk, aangezien alles wat uit Europa kwam, vooral Parijs, beter klonk.

Nagelstylisten

De french manicure is nooit meer uit het modebeeld verdwenen en ook nu is er nog veel vraag naar. Tegenwoordig is de nagelindustrie volwassen geworden en is er nog veel meer te bieden dan de French manicure. Denk bijvoorbeeld aan Nail art of Gelish nails. Er zijn veel mensen die een cursus nagelstyliste hebben gevolgd en hiervan hun beroep hebben gemaakt. De producten kunnen worden ingekocht bij groothandels in nagelproducten die je alles kunnen bieden, van tafels en apparatuur tot Nail art, acryl en penselen.