Wist je dat er draadnagels in een spijkerbroek zitten en het daarom een spijkerbroek heet?

Nu wil je zeker wel weten of dit wist je datje wel klopt. Nou dit kun je checken in de zakken van je spijkerbroek. Hier vind je draadnagels. Deze hebben de functie je spijkerbroek stevig te houden, doordat ze de naden verstevigen. Dit werden spijkers genoemd vroeger, zeg maar in de vorige eeuw. In de vorige eeuw werd de spijkerbroek ook uitgevonden.

Denim wordt ook wel de spijkerbroek genoemd. De benaming denim komt van de stad Nîmes. Dit is een Franse stad, waar vroeger dus de stof werd gemaakt. Nîmes was dus voor de Fransen de benaming voor denim.

Levis Strauss

En zo komen we ook bij de heer Levi Strauss. Hij maakte van denim dus werkbroeken welke de naam Levi´s kregen. De broeken werden in San Francisco gemaakt en kregen de naam: Jeans. En deze benaming komt weer van de Italiaanse stad Genua, vanaf hier werd de stof naar San Francisco verscheept.
Nu kunnen we een mooie jeans ofwel spijkerbroek niet meer missen in onze collectie. Hieronder enkele mooie spijkerbroeken in verschillende kleuren en prijsklasse.