Wist je dat Kim Kardashian maar eens in de vijf dagen haar haar wast?

Wist je dat Kim Kardashian maar eens in de vijf dagen haar haar wast?

Kim Kardashian verklapte aan Into the Glass het beautygeheim van haar mooie lokken. Ze vertelde dat ze maar eens in de vijf dagen haar haren wast en wat daarbij haar ritueel is zodat het er nog altijd tip top uit blijft zien.

Dit had miss Kardashian ons te vertellen:
“We start out with a blowout on day one, then we go into a messier vibe the next day, and then we flat iron it and do a really sleek look on day three since that requires a little oil in the hair. Day four could be a slicked-back ponytail, and on the fifth day is when you wash it“

Hoe vaak moet je het haar wassen?

Veel vrouwen wassen elke dag  of om de dag het haar.  Of het goed is voor je haar daar blijven de meningen over verdeeld.
Wel is het zo dat je haar vetter wordt door het steeds te wassen. Door het haar te wassen, was je niet alleen vuil uit het haar maar ook sebum, ofwel talg uit het haar. Talg zorgt ervoor dat je hoofdhuid vocht kan vasthouden en dus gehydrateerd blijft. Daarbij was je ook de natuurlijke oliën uit je haar. Deze zijn essentieel voor een mooie bos zacht en gezond haar.
Tips:

  • Was alleen je hoofdhuid met shampoo en niet het gehele haar. De shampoo die na het inzepen en uitspoelen op het haar terecht komt is voldoende.  Natuurlijk kun je eens of twee keer per week je haar een goede wasbeurt geven, vergeet hierbij niet je haar erna met een conditioner of masker te behandelen.
  • Gebruik droogshampoo om het vette eruit te halen en het op te frissen.
  • Vet haar? Doe je haar in een staart, knot of doe een hoedje op.