Zonder verwijzing een MRI scan maken

Zonder verwijzing een MRI scan maken

Wist je dat je zonder verwijzing en zonder wachtlijst een MRI scan van het hoofd kunt laten maken, wanneer je last hebt van migraine of terugkerende hoofdpijn?

Het is nog een groot mysterie hoeveel mensen er precies lijden aan migraine en clusterhoofdpijn, maar geschat wordt dat zo’n 5% van de bevolking hieraan lijdt. Vaak worden mensen verkeerd gediagnosticeerd en chronische hoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine worden veelal door elkaar gebruikt. Desalniettemin wordt migraine of ernstige hoofdpijn vaak onderschat. Neem het heft dus in eigen handen en probeer erachter te komen wat je precies onder de leden hebt.

PrescanMRI scan van het hoofd van Prescan

Het is mogelijk om een MRI scan te laten maken van je hoofd, met of zonder verwijzing van je huisarts. Je kunt terecht bij bijvoorbeeld Prescan. Zij maken een MRI scan van het hoofd, zonder dat je daarvoor een verwijzing van de huisarts nodig hebt of op een wachtrij komt te staan. Weet je niet zeker wat je hoofdpijn veroorzaakt, dan is het zeker een aanrader om eens een scan te laten maken. De scan brengt het hele schedel en de hersenen in kaart. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien of er bloedpropjes in de hersenen zitten die hoofdpijn veroorzaken, maar ook of er sprake is van hersenbeschadiging, (beginnende) hersenbloedingen of hersentumoren. Het is sowieso al een fijn idee om zaken, zoals hersentumoren, uit te kunnen sluiten.
Bij Prescan kun je al binnen twee dagen terecht voor een MRI scan van het hoofd. Wat ook prettig is, is dat je niet hoeft te wachten op de uitslag. Deze geven ze je direct, evenals een CD van jouw hersenenscan.

Bron: http://www.sneleenmriscan.nl/contact/