Review: Body Oil Caring Warm Vanilla van Kruidvat

Review: Body Oil Caring Warm Vanilla van Kruidvat

Body Oil

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en moet goed verzorgd worden. Mijn huid is van nature vrij droog, vooral op mijn benen. Het is voor mij daarom extra belangrijk om een goede body oil te gebruiken na het douchen, omdat mijn huid snel uitdroogt. Mijn radar staat daarom altijd aan voor nieuwe huidoliën, want olie is perfect voor droge huidjes. Het voedt de huid diep en houdt de huid voor langere tijd soepel en gehydrateerd.

body oil flacon

Kruidvat

Kruidvat heeft sinds 11 augustus 2015 een nieuwe body oil in de schappen liggen: Body Oil Caring Warm Vanilla die niet plakt en een mooie glans achterlaat, naar eigen zeggen. De olie verzorgt niet alleen de huid, maar laat naast de mooie glans ook nog eens een heerlijke vanille geur achter. Het laat de huid zijdezacht aanvoelen en de shea butter en amandelolie voeden de huid tevens diep. Tijd om deze dus eens te proberen!

Review

Gevoel

Prettig aan de flacon vind ik dat er een doseerdop op zit. Met body oil schiet je al snel uit, maar dat is bij de Body Oil Caring Warm Vanilla van de Kruidvat dus niet mogelijk. Een pluspunt! Bij het opsmeren van de olie merkte ik gelijk dat het helemaal niet vet aanvoelt, in tegenstelling tot alle andere body oils die ik eerder heb gebruikt. Dat vond ik altijd een groot nadeel: het plakkerige gevoel en olie die ook op je kleren achterblijft. Deze olie trekt gelukkig snel in en plakt helemaal niet! Nadat de olie even is ingetrokken, voelt de huid inderdaad heel erg zacht aan en dit zachte gevoel blijft lang aanhouden.

Oil

Glans

Zodra je de Body oil van Kruidvat op de huid smeert, is het de eerste paar seconden nog een klein beetje vet, maar na een seconde of tien is het helemaal in de huid ingetrokken. Het laat enkel nog een mooie zijdeglans achter wat je huid mooi, jong en gezond doet lijken. Het is geen overdreven glans, maar een mooie, natuurlijke glow die achterblijft. Waar de huid op mijn benen snel droog aanvoelt, had ik bij deze body oil de rest van de dag geen droge plekken meer.

Glans body oil

Geur

Deze body oil laat daarnaast ook nog een hele lekkere vanillegeur achter die erg lang blijft zitten. Ik heb mijn huid ’s ochtends ingesmeerd en tegen het einde van de middag rook ik, weliswaar in mindere mate, nog steeds naar vanille.

Hoe lang blijft het zitten?

Ik was erg benieuwd hoe lang de Body Oil Caring Warm Vanilla de huid soepel houdt en hoe lang je het glanzende effect blijft zien. De warme vanille geur blijft dus verrassend lang aanwezig, maar de glans verdwijnt na een paar uur helaas wel. Ik merkte echter wel duidelijk dat je huid er de rest van de dag soepeler en verzorgder uit blijft zien.

Kosten

De Body Oil Caring Warm Vanilla is in alle Kruidvat winkels en in de webshop van Kruidvat te koop voor €3,99.

Ik ben in ieder geval erg enthousiast over deze body oil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *