10 Make-up fouten die je ouder maken

10 Make-up fouten die je ouder maken

Maakt de make-up die je elke dag opdoet je mooier of juist ouder? Jij ziet jezelf elke dag in de spiegel, waardoor je misschien niet meer objectief naar je make-up kunt kijken. Wij zullen je tips geven welke blunders je moet ontwijken en hoe je een frisse, jeugdige look kunt creëren.

Foundation1: Teveel of te dikke foundation

Een te dikke foundation gaat tussen de fijne lijntjes in je gezien zitten, wat geen fraai gezicht is. Hetzelfde geldt als je teveel foundation opsmeert. Het beste is om alleen op die plekken in het gezicht foundation te smeren waar je het nodig hebt om oneffenheden te maskeren. Volgens make-up artist Frances Hathaway moet je foundations vermijden met ‘Mat’, ‘Fluweel’ en ‘long-lasting’. Ga liever op zoek naar vloeibare varianten met lichtreflecterende pigmenten. Als je een droge huid hebt, kan foundation al snel de droge en oneffen huid accentueren. Het is aan te raden om bij droge huid drie keer per week te scrubben en een gezichtscrème te gebruiken na het afhalen van de make-up.

2: Teveel concealer onder de ogen

Een dikke consealer (stick of uit een potje) zal de donkere kringen onder je ogen doen verdwijnen, maar zal ook de aandacht trekken naar de fijne lijntjes. De huid is daar namelijk erg dun en kwetsbaar, dus de meeste mensen zullen hier lijntjes hebben. Wat je beter kunt gebruiken is een Brush-on highlighter pen met lichtreflecterende pigmenten. Dit is een soort kwastje/stift waarmee je vloeibare concealer kunt aanbrengen op de donkere cirkels onder de ogen. Breng de highlighter alleen aan in de binnenste hoeken onder de ogen, waar de huid het donkerst is en er weinig lijntjes zitten.

3: Donkere lippenstift op dunne lippen

Donkere kleuren maken elk oppervlakte optisch kleiner. Een handige tip voor de heupen misschien, maar niet op de lippen. Volle lippen worden gerefereerd aan een jeugdig uiterlijk en creëren we juist door roze, licht rode en pech-kleurige lippenstiften en glosses. Heb je geen volle lippen, vermijd dan de donkere kleuren, zoals bruin, donker rood of paarsachtige tinten. Om je lippen nog voller te laten lijken is er een truc die veel make-up artists gebruiken: breng een highlighter-lijn aan, net boven de lip voor het aanbrengen van lippenstift of lipgloss. Vervaag het lijntje wat met je vinger en na het aanbrengen van lippenstift zullen je lippen er nog meer uitspringen.

4: Poeder

Met make-up willen we allemaal een jeugdige, frisse en gezonde uitstraling creëren. Jonge huid reflecteert licht, terwijl poeder juist voor een matte look zorgt. Daarnaast heeft poeder de eigenschap om in lijntjes van het gezicht te gaan zitten, waardoor deze worden geaccentueerd. Als je vanaf de middelbare school al dezelfde make-up routine hebt, met als finishing touch matteren met poeder, kan ik me voorstellen dat het niet makkelijk is om hiervan af te kikken. Probeer daarom het drie-stappen-programma: stap eerst over op een transparantere poeder. Breng hierna je poedergebruik(misbruik) terug naar enkel de kin en neus. Ben je hieraan gewend, gebruik dan ten slotte slechts blotting tissues (blotting papiertjes). Dit zijn papiertjes die razendsnel vet absorberen van de huid en gebruik deze alleen als je huid erg glimmend is op de T-zone (kin, neus en voorhoofd).

Eyeliner5: Zwarte eyeliner

Stop niet met het gebruik van eyeliner, want het is een perfecte manier om je ogen groter te laten lijken. Kies echter liever voor bruin dan voor zwart, zodat het minder hard oogt. Maak het daarbij wat zachter door de lijn wat te vervagen. Als je je ogen graag wilt accentueren, doe dit dan met zachte lijnen. Een dikke, harde lijn kan de bovenste oogleden zwaarder maken dan dat ze in werkelijkheid zijn. De beste techniek is: trek een lijntje langs de bovenste wimpers en langs de haarwortels met een bruine eyeliner totdat je de buitenste ooghoek bereikt. Vervaag nu de lijn met een wattenstaafje.

6: Té enthousiast met lipliner

Een lipliner kan je lippen op een goede manier accentueren en voorkomen dat lippenstift buiten de lippen terecht komt. Het kan echter een grote uitdaging zijn om de juiste kleur te kiezen. Als je lipliner te dik aanbrengt of een te donkere kleur gebruikt, kunnen je lippen er klein en gedrongen uitzien. Voor het mooiste en meest natuurlijke effect kun je het beste en lipliner kiezen die qua kleur het dichtst in de buurt komt van de kleur van je eigen lippen en dus niet die van de lippenstift. Kies voor een creamy lipliner die je lippen niet uitdroogt. Kleur hiermee je lippen helemaal in, zodat je lippen er – na het opbrengen van de lippenstift – natuurlijk uitzien en er geen kleurverschil ontstaat.

7: Het gebruik van eyeliner en mascara op de onderste oogleden en wimpers

Het gebruik van eyeliner of oogpotlood en mascara op de onderste oogleden en wimpers kunnen je ogen hangerig maken. Daarnaast trekt het meer aandacht naar donkere cirkels onder de ogen. In plaats daarvan kun je beter mascara en liner gebruiken op de bovenste wimpers. Krul ze daarnaast met een wimperkruller vanaf de wortels tot het eind van de wimpers voor een lifting effect.

blush8: Geen gebruik maken van blush

Een rossige kleur op de wangen brengt direct meer leven in het gezicht. En wist je dat blush – mets juist aangebracht – de wangen zelfs een beetje optisch kunnen liften? Sla daarom nooit deze stap in je make-up routine over! Je brengt blush het beste aan door te lachen en het aan te brengen op het meest vlezige gedeelte van de wangen. Breng blush nooit in strepen aan, maar in cirkels naar de slapen toe.

9: Lippenstift rechtstreeks van de stick aanbrengen

De lijnen van de lippen vervagen naarmate je ouder wordt en lippenstift kan daarom sneller op plekken gaan zitten waar het niet zijn moet. Om het uitlopen van lippenstift te voorkomen, breng deze dan aan vanuit je vinger of kwastje, zodat je niet teveel pigment opbrengt. Begin met aanbrengen in het midden van de lippen en smeer het uit naar de randen. Als finishing touch kun je gebruik maken van een verzorgende balsem of lipgloss.

10: Te donker wenkbrauwpotlood

De kleur van je wenkbrauwen vervaagd met de tijd, dus het oogpotlood dat je gebruikte vanaf je 20e is als je 50 bent niet meer geschikt en te hard. Ben je wat ouder, kies dan een kleur die een tint of twee lichter is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Dansen de haartjes van je wenkbrauwen alle richtingen uit, gebruik dan een transparante wenkbrauwgel om ze weer in model te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *