Steeds meer Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen

Steeds meer Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen

Genoeg bewegen is belangrijk en houd je fit. Dit is natuurlijk helemaal niet nieuw voor je. Veel sporten en gezond eten zijn zaken waar doctoren, fysiotherapeuten en andere gezondheidsdeskundige altijd voor zullen blijven pleiten. Gelukkig wordt gezondheid, voeding en beweging ook steeds belangrijker gevonden door de Nederlandse bevolking. Doctoren en fysiotherapeuten begeleiden Nederlanders in hun gezonde levensstijl. Een goed voorbeeld is Medifit fysiotherapie Goirle. Cliënten worden bijgestaan en geholpen bij blessures, zodat ze de juiste hoeveelheid beweging weer snel op kunnen pakken. Tevens worden ze ondersteunt bij sportieve doelen en groeit zo het plezier in sporten.

Gezondheidsraad Nederland

Beweging wordt zo belangrijk gevonden in Nederland dat we zelfs beschikken over een Gezondheidsraad. Dit is een onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad. Zij voorzien de regering en het parlement van advies over de volksgezondheid en de gezondheidszorg. Om de regering te kunnen voorzien van een goed advies, dient onderzoek te worden gedaan. Begin dit jaar is er onderzoek gedaan naar het beweeggedrag van Nederlanders in 2019. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de richtlijnen opgesteld door de Gezondheidsraad.

Richtlijnen Gezondheidsraad

Deze richtlijnen zijn opgesteld met als doel het verminderen van ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, symptomen van depressie, etc. Volgens de beweegrichtlijnen moeten Nederlanders vanaf 4 jaar oud minstens elke dag een uur aan matig intensieve spanning uitvoeren. Denk daarbij aan wandelen en fietsen. Uiteraard resulteert langer en intensiever sporten extra gezondheidsvoordeel.

Daarnaast geven de beweegrichtlijnen aan dat volwassenen vanaf een leeftijd van 18 jaar minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten in combinatie met balansoefeningen dienen uit te voeren.

Resultaten van het onderzoek

De resultaten voortkomend uit het onderzoek waren vrij positief. Zo blijkt dat 82 procent van de bevolking ouder dan 4 jaar voldoende bot- en spierversterkende oefeningen uitvoert. Iets meer dan de helft, namelijk 54 procent, voldeed aan het onderdeel intensieve inspanning per week. Opvallende reslutaten uit dit onderzoek is dat 12- tot 18 jarige minder vaak aan de opgestelde bewegingsrichtlijnen voldoen. Echter gaven zij wel aan het vaakst wekelijks te sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *