Jouw werkgeluk vergroten? Dit kun je doen!

Jouw werkgeluk vergroten? Dit kun je doen!

Werkgeluk is iets wat we natuurlijk allemaal willen ervaren. ‘s Ochtends vrolijk uit je bed stappen en vervolgens met veel plezier naar het werk rijden. Hoe zit dit bij jou, ervaar jij op dit moment werkgeluk? En wat heb je eigenlijk nodig om werkgeluk te ervaren?

Werkgeluk in Nederland

Elk jaar is er weer een week van het werkgeluk. Een week dat alle onderzoeken en cijfers weer worden verzameld. Zoals het artikel van het AD, waarin we kunnen lezen dat wij als Nederlanders het prima naar ons zin hebben op het werk. We scoren gemiddeld een 7,2. Niet slecht! Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die het minder naar hun zin hebben op het werk. Dit brengt een aantal gevolgen met zich mee. Minder werkgeluk zorgt er namelijk voor dat jij minder productief bent en heeft daarnaast een negatief effect op jouw gezondheid. Behoor jij tot deze groep en ervaar jij geen werkplezier? Start dan jouw zoektocht naar werkgeluk.

De zoektocht naar werkgeluk

Iedereen wil een baan waar hij of zij zich als een vis in het water voelt. Maar het kan lastig zijn om werkgeluk te vinden. Gelukkig hoef je die zoektocht helemaal niet alleen uit te voeren. Een werving en selectiebureau kan voor jou namelijk een uitkomst zijn! Waarom? Dergelijke bureaus kunnen jou begeleiden tijdens je zoektocht naar een baan die perfect bij jou past. Zij hebben meerdere openstaande vacatures. Van HR tot ICT vacatures. Maar daar komen we later even op terug. Eerst gaan we achterhalen wat de factoren zijn die werkgeluk bepalen.

4 factoren voor werkgeluk

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat vier aspecten de boventoon voeren als het gaat om werkgeluk. Namelijk voldoening, plezier, zingeving en verbinding. Voldoening heeft alles te maken persoonlijke ontwikkeling. Merk jij dat je persoonlijke vooruitgang boekt en jouw sterke eigenschappen kunt toepassen in je functie? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, haal jij voldoening uit je beroep. Plezier en verbinding spreken voor zich, maar daardoor niet minder belangrijk. Voel jij de verbondenheid met je bedrijf en je collega’s? Heb je een goede band opgebouwd en voel jij je gewaardeerd? De laatste factor, zingeving, speelt in op het leveren van een bijdrage. Niet alleen aan de organisatie, maar ook aan de maatschappij.

Hulp bij jouw zoektocht

Als jij momenteel geen werkgeluk ervaart bij je huidige werkgever weet je dat het tijd is om te gaan oriënteren naar nieuwe mogelijkheden. Je weet nu welke aspecten bijdragen aan werkgeluk en dus een beetje waar een functie en de organisatie aan moeten voldoen. Maar toch blijft het lastig dit voor jezelf te bepalen. Daarom kan begeleiding in jouw zoektocht enorm helpen. Meld je aan bij een werving en selectiebureau. Het traject dat je doorloopt ziet er in het kort als volgt uit.

Jij en jouw contactpersoon leren elkaar kennen door middel van een kennismakingsgesprek. Zo komt de professional achter jouw wensen en behoeften. Maar ook jouw kwaliteiten, minder sterkte punten en zaken waarin jij je wilt gaan ontwikkelen. Op deze manier krijgt de professional meer inzicht in waar een functie voor jou aan moet voldoen om verbinding, plezier en zingeving te ervaren. En kan er op zoek worden gegaan naar een functie met bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden, zodat je ook voldoening ervaart.

Vervolgens wordt jouw CV getoond aan opdrachtgevers waarvan wordt verwacht dat jij aansluit bij de organisatie en de openstaande vacature. Is er een match? Dan kom jij weer in actie. Jij mag de opdrachtgever en potentiële werkgever gaan ontmoeten. Als het dan nog steeds een match blijkt te zijn kunnen we jou feliciteren met je nieuwe job.

Natuurlijk hangt werkgeluk niet alleen af van externe factoren. Zorg ook dat je zelf wat meer de touwtjes in handen hebt. Stel jezelf de vraag: ‘Waar word ik gelukkig van?’. En ga zelf het geluk achterna. Succes in jouw zoektocht naar werkgeluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *