Je huis herinrichten

Je huis herinrichten

De tijd van Boeddha is inmiddels wel passé en ook tekstborden als ‘Home is where the heart is’ en ‘A true lovestory never ends’ komen mij (en velen met mij vast ook) de keel uit. Persoonlijk heb ik nooit echt van tekstborden gehouden. Als de tekst heel grappig is of niet zo mierenzoet wil ik echter wel eens een uitzondering maken, maar dat komt niet vaak voor. Heb jij net als ik ook al de lente in je bol en wil je iets anders met je huis? Lees dan snel verder!

Set bijzettafels Past 3-delige set

Scandinavisch interieur

De laatste jaren is Scandinavisch of Nordic desing een upcoming trend die zich door lijkt te zetten. Je hoeft maar een woonblad open te slaan en het staat er vol me. Een Scandinavisch interieur is vrij minimalistisch en bestaat uit sobere kleuren. Saai of kil, zal je misschien wel denken, maar niets is minder waar. Een Scandinavisch interieur bestaat namelijk ook uit veel accessoires, verschillende dessins, geweien, tropische planten en veel verschillende, natuurlijk materialen. Eigenlijk is een een wirwar van stijlen, maar niet erg uitgesproken. Een strakke, grijze hoekbank kan perfect in een Scandinavische woonkamer. Maak het af met een schapenvachtje en kussens in verschillende dessins. Mix witte, zwarte, grijze kussens met dé kleurtrend van dit jaar: koper. Koper staat erg mooi met houten meubels. Probeer het koper af en toe terug te laten komen, bijvoorbeeld in een kandelaar of een hanglamp.

Klik hier voor de leukste Scandinavische woonartikelen van home24!

Wanddecoratie Shiny II – € 52,99

Wanddecoratie Shiny II

Moeite met combineren?

In theorie lijkt het combineren van accessoires en meubels niet moeilijk, maar soms blijkt het in de praktijk toch anders uit te pakken dan je in je hoofd had uitgedacht. Heb jij soms ook moeite met combineren in de praktijk, dan kun je een aantal basisregels toepassen. Je huis is geen showroom. Mensen mogelijk zien dat er in geleefd wordt, ook al heb je net opgeruimd. Deze nonchalante uitstraling kun je creëren met het toevoegen van een aantal combi’s: Leg op een paar plekken stapeltjes boeken of tijdschriften neer. Dit kan ook als basis dienen voor een compilatie van accessoires. Zet er bijvoorbeeld een leuke plant op of een kandelaar met bloemetje naast. Kussens en dekens geven een huiselijke sfeer. Zet een leuke, decoratieve draadmand neer met daarin kussens en een dekentje dat er half uit hangt. Een trend van dit jaar is de cactus. Je hebt ze in verschillende soorten en maten en het hoort echt thuis in een Scandinavisch interieur. Zet bijvoorbeeld een grote terracottakleurige pot naast de bank en een combinatie van kleintjes in verschillende groottes en kleuren potjes bij elkaar op een boekenplank. Er zijn ook witte porseleinen cactusjes te koop. Dit is een hele leuke combi met de echte planten! Wil je eens wat anders boven de bank, maar weet je niet wat? Als je voor een Scandinavische stijl gaat dan kun je het beste kiezen voor een compilatie van fotolijsten. Kies sobere witte, zwarte en af en toe licht houten lijsten in verschillende grootte. Laat die kleurige, drukke vakantiekiekjes maar even links liggen, want dat is veel te veel. Print bijvoorbeeld een foto van een zwarte veer uit, een hertenkop, een vlinder en een pijl. Een rustig en vrijwel kleurloos portret kan hier ook prima tussen. Lijst alles netjes in en hang ze boven de bank.

Canett mand

Canett Mand Netz I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *