Persreis Stars For Europe

Persreis Stars For Europe

Donderdagochtend ben ik al vroeg in de ochtend vertrokken naar Hamburg voor het persevent van Stars ForEurope. Een markering initiatief van Europese kerststerkwekers. In Duitsland de bekendste kerstplant. Hoewel we deze plant ook regelmatig terugzien in Nederland met kerst is dit nog veel te weinig, want je kunt er ontzettend veel leuke dingen mee. En dat zul je in dit bericht ook terugzien!

Let’s Go

Dus zoals gezegd stond ik al vroeg in de ochtend op Schiphol om met German Wings naar Hamburg te vliegen. Het was maar een kort tripje, want na een half uur vliegen land je al op het vliegveld van Hamburg.  Omdat we zo vroeg waren vertrokken hadden we genoeg tijd om de stad te verkennen en nog even snel een powernapje te doen.
Hierna zijn we met de bus vertrokken naar Haller 6 in het centrum van Hamburg. Een prachtig mooi monumentaal pand welke helemaal was ingericht naar enkele sprookjes, zoals Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van een persbijeenkomst van een kerstster. En net zoals de sprookjes was het magisch. Verschillende ruimtes waren ingericht naar de sprookjes. Verschrikkelijk mooi, innovatief en perfect om de show te stelen met je kerstetentje. Hoe langer ik in de ruimtes was hoe meer ik zag. Zelfs na twee uur zag ik toch weer een leuk nieuw detail aan de lange eettafel. Kijk zelf naar de foto’s, dan begrijp je precies wat ik bedoel.

Be Inspired

Doornroosje

01 Sleeping Beauty

09 Sleeping Beauty

Sneeuwwitje

02 Snow White

04 Snow White

Roodkapje

02 Little Red Riding Hood

06 Little Red Riding Hood

05 Little Red Riding HoodDeze prachtige creaties zijn het werk van:

Ilka Siedenburg

Ilka Siedenburg

Ilka Siedenburg woont in Bremerhaven, Duitsland.
Ze is Floral designer en heeft al behoorlijk wat op haar naam staan zoals:

 • Jurylid bij de Duitse kampioenschappen van bloemisten 2014;
 • Bloemist van het jaar 2010;
 • 2e plaats op de “New Faces of Floral Design” 2012;
 • Lower Saxony Champion Florist, Bremen, 2006.

Bjorn KronerBjörn Kroner

Björn Kroner is een Floral Designer uit Cologne, Duitsland.
Ook hij heeft behoorlijk aan de weg getimmerd en mooie prijzen in de wacht gesleept.

 • Gouden medaille bij The Singapore Garden Flower Show 2014;
 • Vijfde plaats bij de Wereldkampioenschappen van bloemisten in Shanghai, China 2010;
 • Derde plaats bij de Duitse kampioenschappen van bloemisten 2006.

Richard Lotzmann

Richard is een interieur en meubel stylist uit Hamburg, Duitsland. Al van jongs af aan was hij gek op decoreren en gaf hij zijn zakgeld uit op vlooienmarkten, op zoek naar mooie meubels en decoratiematerialen. De passie en kunde heeft er dan ook voor gezorgd dat hij voor mooie tijdschriften heeft mogen werken.  Iets traditioneels (of traditioneel in de ogen van de  “jeugd”) in een modern jasje gieten is wat hij goed laat zien, ook met de kerstster.

Richard Lotzmann
Blogs

Naast deze mooie ruimtes heb ik ook kennis gemaakt met andere bloggers, fotografen en journalisten uit heel Europa. Ook erg leuke blogs waar jullie zeker een keer een kijkje moeten nemen. Zoals bijvoorbeeld de blog van Rona Wheeldon www.flowerona.com of online magazine www.theflorist.co.uk waar onder andere wordt geschreven door Hannah Dune. Lees hier ook zeker de columns van oprichtster Caroline Marshall- Foster. Ook al heb je niks met bloemen of planten, deze columns zijn echt top.

Nog even Hamburg verkennen & terug naar huis

De dag erna ben ik op eigen houtje Hamburg ingegaan. Wij sliep in het NH Hotel net buiten het centrum, maar met de metro op vijf minuten loopafstand was dit perfect, want tien minuten later sta in je in het centrum van Hamburg voor maar € 2,-.  Na lekker een beetje geshopt te hebben ben ik neergeploft op een terrasje van de Starbucks. Daar heb ik mijn favoriete hobby uitgevoerd en dat is mensen kijken en natuurlijk ook de fashion van Hamburg. Nou was die in het centrum niet al te best, maar goed. Ik heb heerlijk genoten bij de Starbucks en ook nog leuke mensen ontmoet. Helaas was het daarna vrij snel tijd om weer terug naar huis te gaan.

Starbucks Hamburg

Ik hoop dat jullie een goede impressie hebben gekregen van het Stars of Europe persevent en geinspireerd bent, net als ik. Later meer over hoe ook jij deze ideeën kunt toepassen met kerst.  DIY’s volgen dus!!

2 comments

 1. Replychop suey

  Wat een leuke blog, je krijgt inspiratie voor de feestdagen en zeker zin om zelf een kijkje te gaan nemen in deze bijzondere stad. Thanks!!

 2. Pingback: Kerstster DIY | Frizzling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *