Opening TK Maxx in Eindhoven en Rotterdam

Opening TK Maxx in Eindhoven en Rotterdam

Primark Eindhoven en Rotterdam krijgen er serieuze concurrentie bij. De outletketen TK Maxx is al bijna in vergetelheid geraakt, maar na 13 jaar gaat ze het weer proberen in deze twee grote steden, meldt het ED. Verwacht wordt dat de opening van TK Maxx rond september 2015 al plaatsvindt. In het voorjaar maakte het moederbedrijf van TK Maxx, TJX Companies uit Amerika, bekend dat de modeketen in ons land winkels wilde openen, maar nu pas is duidelijk geworden dat de steden Eindhoven en Rotterdam er een nieuwe winkel bij krijgen. Eerder werd gedacht aan Enschede en Groningen, maar dat is dus niet het geval. Wellicht dat de keten in de toekomst op meerdere plekken in Nederland meer winkels gaat openen, maar dat is slechts speculatie.

Concept

TK Maxx verkoopt tegen lage prijzen merkkleding, modeaccessoires en interieuraccessoires. Alle merkproducten zijn flink afgeprijsd, omdat er rechtstreeks bij de merken wordt ingekocht over heel de wereld. De winkel kan de artikelen tegen deze lage prijzen inkopen, omdat het om restpartijen gaat. Het is nog niet bekend waar de TK Maxx zich precies gaat vestigen in Eindhoven en Rotterdam, maar dat ze er komen is een feit.

Concurrentie

Na zoveel jaar weg te zijn geweest, is de concurrentie voor TK Maxx inmiddels groter geworden. Winkelketens als Primark, Batavia Stad in Lelystad en de Designer Outlet in Roermond kunnen het succes van TK Maxx in de weg staan, maar de tijd zal het uitwijzen. Ook winkels als h&m en WE Fashion kunnen gezien worden als grote concurrentie. In 1998 heeft de winkel geen winst opgeleverd in Nederland, waardoor na drie jaar na opening van TK Maxx de deuren noodgedwongen moesten sluiten in Hilversum, Rotterdam en Alkmaar.

Amerika

De Amerikaanse winkelketen heeft het grootste gedeelte van haar winkels gevestigd in Amerika (1.000). Daar gaat de keten door onder de naam TJ Maxx. De winkels zijn over het algemeen erg groot, met een gemiddeld oppervlakte van zo’n 3.000 m2.

We houden jullie op de hoogte van de opening van de TK Maxx in Eindhoven en Rotterdam!

2 comments

  1. Pingback: TK Maxx Eindhoven opent in Heuvelgalerie - Frizzling

  2. Pingback: TK Maxx Eindhoven opent in Heuvel Galerie - Frizzling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *