Veel Nederlanders met Oud & Nieuw naar Londen

Veel Nederlanders met Oud & Nieuw naar Londen

Oud & Nieuw heeft iets magisch. We kijken terug op het afgelopen jaar en blikken vooruit wat het volgende jaar ons gaat brengen. Het liefst doen we dat uiteraard onder het genot van een appelbeignet, oliebollen en champagne samen met onze vrienden en familie. Hoewel er in Nederland veel feestjes worden georganiseerd met Nieuwjaar zoeken ook veel mensen een stad in het buitenland op. Uit onderzoek van Hotels.com is gebleken dat we, als we Oud & Nieuw in het buitenland willen vieren, we dat het liefst doen in Londen.

Londen

De meeste Nederlanders zoeken naar hotels in Londen om elkaar een gezond, gelukkig en liefdevol Nieuwjaar te wensen. Daar trekt men massaal naar de Big Ban op het moment suprême om te genieten van het indrukwekkende vuurwerk dat de rivier de Theems doet oplichten. En wat denk je van het uitzicht op de stad in de London Eye om 12 uur? Als je naar een romantische plek op zoek bent voor Nieuwjaar dan hoef je niet meer De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is niet alleen populair tijdens oud op nieuw, maar ook met de kerstdagen reizen veel Nederlanders af naar ons buurland, blijkt uit de cijfers van Hotels.com. Niet heel gek lijkt me, want Londen tijdens kerst is een echte belevenis. Vorig zijn wij in de decembermaand in Londen geweest en als het ergens sfeervol, gezellig en mooi is, is het daar wel. Alle straten zijn prachtig versierd en je krijgt het echte kerstgevoel in deze wereldstad.

Andere populaire steden

Op de tweede plek komt Berlijn en ook Parijs haalt de top 3 steden waar mensen voor een hotelovernachting tussen 31 december en 1 januari het meest naar zoeken. We kunnen dus wel stellen dat we massaal voor romantische, sfeervolle wereldsteden gaan die niet heel ver van huis liggen. Ook Nederland mogen we niet overslaan, want Amsterdam doet zeker niet onder aan de top 3 en ook hier wordt veel naar gezocht. Sterker nog, hier wordt van alle Nederlandse steden het meest naar een hotelovernachting met Nieuwjaar gezocht. Amsterdam is echt ‘the place to be’ met uitgebreide keuze dancefeesten, veel vuurwerk, gezelligheid op straat en alle cafés.

Nieuwjaar buiten Europa

Als je kijkt naar populaire steden om Nieuwjaar door te brengen buiten Europa, dan kom je uit bij Dubai en New York. Dat komt waarschijnlijk mede door de vele wolkenkrabbers die deze steden rijk zijn. Je kunt je dus voorstellen dat het een spectaculair uitzicht geeft op al het vuurwerk.

Waar brengen jullie het liefst Oud & Nieuw door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *